Restricții noi pentru români de duminică, 14 martie. Ce nu mai avem voie să facem

Restricții noi pentru români de duminică, 14 martie. Ce nu mai avem voie să facem
Noile restricții vor intra în vigoare de duminică, 14 martie

România a intrat din nou în stare de alertă. CNSU a decis noile restricții epidemice care vor intra în vigoare de duminică, 14 martie, printre ele și interdicția de circulație pe timp de noapte care va goli străzile cu o oră mai devreme.

Noile restricții pentru români, decise în CNSU, vor intra în vigoare de duminică, 14 martie

Guvernul a parafat miercuri noile restricții pe care trebuie să le respecte românii. Nu vom avea lockdown de Paști, dar a fost prelungită perioada în care nu vom mai avea voie să ieșim din casă decât cu motiv întemeiat. În primul rând, așa-zisa carantină de noapte începe la ora 22:00, așadar cu o oră mai devreme nu vom mai avea voie să ieșim din casă decât cu o declarație pe proprie răspundere și decât cu motiv întemeiat.

A fost prelungită, de asemenea, și starea de alertă, cu 30 de zile, iar magazinele își pot desfășura activitatea până la ora 21:00. O altă măsură importantă se referă la faptul că pensiunile și hotelurile din zonele montane vor putea funcționa la capacitate de 70%, se refereau guvernanții la zonele în care se practică sporturile de iarnă.

Și restaurantele din aceste instituții vor funcționa la o capacitate mai mică, de 50%. S-au mai luat și alte măsuri cu caracter organizatoric, printre care cei 10.000 de oameni din Poliția Locală ce vor fi organizați de activitățile locale, și nu centrale, așa cum a fost schimbat în timpul stării de urgență. În plus, asigurarea pazei unor obiective se va face de către Jandarmerie, nu de către Minsiterul Apărării Naționale, la fel cum s-a întâmplat de la începutul stării de urgență.

Stațiunile/localitățile vizate de noile măsuri sunt 

Stațiunile vizate de noile schimbări sunt: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova, dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita- Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI