Propunere inedită pentru adaptarea școlilor la pandemie. Ministerul Educației dezbate ideea

Propunere inedită pentru adaptarea școlilor la pandemie. Ministerul Educației dezbate ideea
Ministerul Educației vrea școlile din Capitală închise doar dacă se instaurează carantina

În condițiile valului trei de Pandemie, deși ministrul cerea ca ultimă măsură închiderea școlilor, se discută de o vacanță prelungită. Ministerul Educației discută despre vacanța care ar trebui să înceapă în luna aprilie, și posibilitatea de prelungire a acesteia.

Ministerul Educației discută de o vacanță prelungită

Valul trei de Pandemie se resimte la nivelul întregii țări. Pentru a veni în preîntâmpinare, conform Edupedu.ro, Ministerul Educației are în plan o nouă decizie privind vacanța care ar trebui să înceapă în aprilie, legată de Sărbătorile Pascale.

Este vorba de mai multe planuri alternative pentru adaptarea orelor de predare în școli, în actuala situație de Pandemie. Așa cum a declarat de nenumărate ori, în ultimele zile, Ministrul Sorin Cîmpeanu dorește maximizarea predării fizice în școli. Asta înseamnă că închiderea școlilor se dorește a fi soluția ultimă, in extremis.

În același timp Ministerul Educației  ia în calcul o altă variană, și anume prelungirea vacanței din luna aprilie. Vacanța, care este dată în contextul Sărbătorilor de Paște, ar putea fi prelungită, astfel decalându-se și începerea vacanție de vară și a anului școlar propriu-zis.

Conform publicației, acestea sunt încă la nivelul de dezbateri pla Ministerul Educației. Deocamdată nu s-a luat o decizie în acest sens, dar există toate șansele ca proiectul să devină realitate.

Ministerul vrea școlile din Capitală închise doar dacă se instaurează carantina

Astăzi, în jurul prânzului, Prefectul anunța creșterea incidenței ratei de infectare pentru București la 6,22 la mia de locuitori. În urma acestei informații, Ministrul Sorin Cîmpeanu, conform Edupedu.ro, a emis o solicitare de la Ministerul Educației către Ministerul Sănătății ca măsura de închidere a școlilor să se instaureze numai dacă Bucureștiul intrî în carantină totală.

Deocamdată nu s-a luat nicio decizie. Se așteaptă concluziile în urma ședinței dintre Prefect și Comitetul pentru situații de urgență.

”Am stabilit cu ministrul Sănătății că vom modifica ordinul de ministru comun, în așa fel ca elevii să meargă la școală până la instituirea carantinei, cu restricțiile cunoscute, conform scenariilor.

Vom modifica sintagma cu sintagma ”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În același context al noilor cifre la nivelul Capitalei, într-o conferință de presă scurtă, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu nu a făcut referire la măsura de carantinare a capitalei, declarând că:

”Nicio măsură nu poate fi exclusă atât timp cât e vorba de sănătatea oamenilor. Dar nu este vorba de carantinare în zilele următoare. Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm la Ministerul Sănătății cu experți de la INSP, măsuri care vor fi anunțate azi și care ar putea să însemne inclusiv restricții suplimentare.

Azi va fi prezentat un set de măsuri care înseamnă și restricții. În acest moment nu vorbim de carantinare. Este important pentru fiecare să ne întâlnim cu cei dragi, sper să putem face asta. Înseamnă că în cele câteva săptămâni până la Paști să luăm măsuri pentru a fi în siguranță.”, a declarat ministrul Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI