Prognoza meteo sâmbătă, 4 ianuarie. Cum va fi vremea în București și în țară

Prognoza meteo sâmbătă, 4 ianuarie. Cum va fi vremea în București și în țară
Prognoza meteo ANM: cum va fi vremea miercuri, 19 februarie. Fenomene meteo neobișnuite pentru această perioadă

Specialiștii de la ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 4 ianuarie 2020. Cum va fi vremea în București și în țară?

Prognoza meteo sâmbătă, 4 ianuarie

Valorile termice diurne se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei în care ne aflăm. Ziua, cerul va fi variabil, dar după orele amiezii nebulozitatea se va extinde în regiunile vestice, nordice și centrale, unde, pe arii restrânse, se vor semnala precipitații slabe, mixte. Noaptea vor fi înnorări și precipitații în aproape toată țara, ninsori la munte, unde se va depune și un strat nou de zăpadă, îndeosebi în Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei.

Pronoza meteo sâmbătă, 4 ianuarie. Cum va fi vremea în București și în țară
Valorile termice diurne se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei în care ne aflăm

De asemenea, pe suprafețe mici se va forma polei. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 80 de kilometri pe oră viscolind ninsoarea, iar local și la cote mai reduse, cu viteze în general de 45…55 kilometri pe oră. Maximele zilei vor fi cuprinse între 0 și 10 grade Celsius, iar minimele între -4 și 3 grade Celsius. Dimineața, pe arii restrânse, va fi ceață.

Vremea în București

Sâmbătă, 4 ianuarie, termometrele vor arăta la București 6 grade Celsius, temperatură ce se va simți cu două grade mai mult. Vântul va sufla cu 7 kilometri pe oră, în timp ce în rafale va ajunge la 11 kilometri pe oră. A doua parte a zilei aduce în termometre -2 grade Celsius, temperatură ce se va simți cu un grad mai puțin. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla cu o putere de 7 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 11 kilometri pe oră.

Vremea duminică, 5 ianuarie

Valorile termice vor scădea comparativ cu intervalul precedent. Cerul va avea înnorări, iar local și temporar se vor semnala precipitații slabe sub formă de ninsoare la munte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 90 de kilometri pe oră pe creste spulberând și viscolind zăpada, iar la cote mai reduse în general între 45 și 55 kilometri pe oră, în celelalte regiuni. Maximele se vor încadra între 0 și 6 grade Celsius, iar minimele între -8 și 0 grade Celsius. Se anunță condiții de ceață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI