29 mai 2023 | 16:08

Promisiunea care aruncă Occidentul în aer. Alexandr Lukașenko oferă arme nucleare tuturor țărilor care îndeplinesc o singură condiție. Ce trebuie să facă

Știri generale
Promisiunea care aruncă Occidentul în aer. Alexandr Lukașenko oferă arme nucleare tuturor țărilor care îndeplinesc o singură condiție. Ce trebuie să facă
Alexandr Lukașenko, lider Belarus

După săptămâni de absență și speculații privind starea de sănătate a liderului belarus, acesta revine în atenția publică cu un mesaj demn să îngrozească Occidentul. Potrivit lui Alexandr Lukașenko, orice țară care își dorește arme nucleare le poate primi, dacă este dispusă să facă o schimbare.

Relația Rusiei cu Belarusul, mai puternică în fața Occidentului

Alexandr Lukașenko este unul dintre cei mai fideli aliați ai Rusiei și ai liderului Vladimir Putin, astfel că, pe toată perioada războiului, indiferent de presiunea Occidentului asupra țării sale, acesta nu a cedat în fața anumitor avantaje, ci dimpotrivă, s-a arătat și mai interesat de alianța cu Rusia.
Săptămâna trecută, a avut loc prima desfăşurare de către Kremlin a unor arme nucleare în afara Rusiei, de la prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, generând tensiuni uriașe în Occident.

Decizia de a muta arme nucleare rusești în Belarus a fost luată încă de la începutul anului, în contextul desfășurării războiului din Ucraina, inițiat de Rusia.
Astfel, Rusia a anunțat această desfășurare în Belarus, asmeeni SUA, care are acest tip de dispozitive găzduite de alte țări.

La începutul lui aprilie, Lukașenko a anunțat că își va trimite soldații în Rusia pentru a fi instruiți să folosească armele nucleare pe care Vladimir Putin urmează să le desfășoare pe teritoriul Belarusului.

„Personalul se va instrui în detaliu asupra aspectelor legate de mentenanţa şi utilizarea armelor nucleare tactice de tip Iskander-M OTRK”, a transmis la acel moment Ministerul Apărării de la Minsk.

La rândul său, ministrul rus al Apărării a declarat că „Occidentul duce un război nedeclarat” împotriva Rusiei și Belarusului, lucru care întărește și mai mult alianța dintre cele două țări. Din acest motiv, s-a decis desfășurarea unei părți din arsenalul nuclear tactic al Moscovei pe teritoriul Belarus, decizie extrem de controversată de către Occident.

„Vor exista arme nucleare pentru toată lumea”

Duminică seară, Alexandr Lukașenko a venit cu un anunț care aruncă în aer siguranța Occidentului. Acesta a lansat o invitație neașteptată la televiziunea rusă de stat, astfel că orice stat se alătură alianței dinte Belarus și Rusia va primi arme nucleare. Mai mult, liderul belarus a asigurat că există cantitățisemnificative, astfel că nu sunt riscuri ca cineva să rămână fără.

„Nimeni nu este împotriva Kazahstanului şi altor ţări care au aceleaşi relaţii strânse ca şi noi cu Federaţia Rusă. Dacă cineva este îngrijorat (…), atunci este foarte simplu: să se alăture Uniunii Statale dintre Belarus şi Rusia. Asta e tot: vor exista arme nucleare pentru toată lumea”, a afirmat preşedintele Belarus, subliniind că acesta este mesajul transmis de el, nicidecum de Rusia.

Declaraţiile lui Lukaşenko după obiecțiile exprimate de preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, acu privire la nivelul de integrare între Rusia şi Belarus în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice, în cadrul unui forum al acesteia, săptămâna trecută, la Moscova. Această organizaţie de cooperare regională reuneşte Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan şi Kârgâstan.

„Kazahstanul nu are nicio intenţie de a crea sau de a se alătura unei uniuni statale, oricare ar fi ea”, a scris vineri purtătorul de cuvânt al preşedintelui kazah, Kasîm-Jomart Tokaev, pe pagina sa de Facebook, potrivit Capital.fr.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro