Începe Programul Rabla: de când poți scăpa de mașina veche

Începe Programul Rabla: de când poți scăpa de mașina veche

Ministerul Mediului promite că și anul acesta îți va da bani dacă vrei să scapi de mașina veche și să-ți cumperi una nouă. Programul Rabla ar putea începe până pe 5 aprilie.

Ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, a anunțat la Craiova că, pentru Programul „Rabla 2019”, vor fi alocate, la fel ca anul trecut, fonduri pentru un număr de până la 50.000 de vouchere, potrivit Agerpres.

„Ştiu că dumneavoastră, industria, la fel ca foarte mulţi români, aşteptaţi demararea Programului ‘Rabla 2019’. Anul trecut am reuşit să îl pornim în februarie. Anul acesta nu a fost posibil, din cauza tergiversării total nejustificate a promulgării Bugetului de stat. Şi deşi nu Guvernul şi nu Parlamentul sunt responsabile pentru acest blocaj, ne cerem noi scuze românilor, dacă alţii nu au curajul să îşi asume! La fel ca şi anul trecut, noi suntem deja pregătiţi de lansare. Şi, la cum arată calendarul astăzi, ne angajăm sa demarăm Programul ‘Rabla’ până pe 5 aprilie”.
Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului

Ce succes are Programul Rabla

Ministrul Mediului insistă că prin acest program au fost duse la fier vechi 700.000 de mașini vechi. Dar nu toată lumea și-a cumpărat o mașină nouă pentru că parcul auto a fost reînnot cu doar 550.000 de vehicule nepoluante.

„În anul 2016, programul a demarat timid cu 150 de unităţi vândute, iar în 2017 l-am reconfigurat, acordând astfel cel mai mare eco-voucher din Europa pentru astfel de maşini – 10.000 de euro. Rezultatul: în 2018, prin programul Rabla Plus, s-au acordat peste 1.400 de eco-vouchere! În paralel, aşa cum ne-am asumat prin Programul de guvernare PSD-ALDE, am demarat programele pentru finanţarea reţelei naţionale de staţii de încărcare rapidă, atât în municipiile-reşedinţă de judeţ, cât şi pe marile artere rutiere. Iar în ceea ce priveşte programul ‘Rabla Clasic’, cel mai longeviv program guvernamental, pe care îl cunoaşteţi foarte bine, vă pot spune că, printr-un efort guvernamental substanţial, anul trecut, acesta a beneficiat de un număr-record de prime de casare – 50.000 de unităţi! În premiera, pe lângă cele 27.000 de vouchere pe care ministerul le-a alocat beneficiarilor Programului ‘Rabla’, prin Fondul de Mediu, Guvernul a suplimentat suma, până la 50.000 de vouchere. Şi pentru anul acesta ne dorim o abordare similară”.
Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI