Programul Rabla: cu câți bani te ajută Guvernul să-ți iei mașină nouă

Programul Rabla: cu câți bani te ajută Guvernul să-ți iei mașină nouă

Programul Rabla continuă și anul acesta, iar Guvernul spune că pune la bătaie câteva sute de milioane de lei. Totul ca să te facă să renunți la mașina veche și să-ți cumperi una nouă.

Dacă ai o mașină veche și vrei să o duci la casat, primești în schimbul ei un tichet în valoare de 6.500 de lei. Dar mai există și câteva bonusuri.

Dacă noua mașină pe care vrei să ți-o cumperi este hibrid, atunci primești un bonus de 1.700 de lei, iar dacă mașina nouă poluează foarte puțin, atunci mai primești încă 1.000 de lei. Asta înseamnă că prima de casare poate ajunge până la 9.200 de lei.

Câți bani alocă Guvernul pentru programul Rabla

Programul Rabla ar putea începe pe 5 sau 6 aprilie, după cum susține ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. De la acea dată, poți încasa prima de casare.

„Vă informez că au fost adoptate de Guvern sumele pentru proiecte de interes de naţional. La Programul Rabla suma este de 322 milioane de lei. Asta înseamnă că aproximativ 35.000 de români vor putea să îşi achiziţioneze o maşină nouă şi nu numai persoanele fizice, dar şi persoanele juridice vor putea să acceseze Programul Rabla. Continuăm şi anul acesta reînnoirea parcului auto cu maşini nepoluante, maşini 100% electrice sau hibrid plug in sau hibrid, pentru care Guvernul a adoptat suma de 93 milioane de lei, buget care va putea să fie accesat atât de persoanele fizice, cât şi juridice”.
Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului

În cazul programului Rabla Plus, primești un bonus de 45.000 de lei dacă îți cumperi o mașină electrică.

Începe și Rabla pentru electrocasnice

Tot anul acesta, vei primi bani de la stat și dacă arunci electrocasnicele vechi și îți cumperi unele noi, potrivit Agerpres. Guvernul pune la bătaie 40 milioane de lei pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi, cu consum redus de energie.

„Totodată, anul acesta vom lansa în premieră noul program de instalare a echipamentelor fotovoltaice prin care românii vor putea să îşi producă propria energie electrică şi căldură, dar şi să devină mici producători individuali de energie verde. Programul va beneficia de un buget de peste 600 milioane lei”.
Viorica Dăncilă, premierul României

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI