Programul Rabla 2019 a fost lansat oficial astăzi. Trebuie să te grăbești. Oferta e limitată

Astăzi a fost lansat Programul Rabla 2019 care are ofertă limitată.

Programul Rabla Clasic va fi din nou disponibil de astăzi,  luni, 19 august, după ce bugetul a fost suplimentat cu 135 de milioane de lei.

Programul „Rabla Clasic” va fi suplimentat cu 20.000 de prime de casare Începând de luni, 19 august 2019, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validați pentru îndeplinirea formalităților de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național („Rabla Clasic”) a transmis Ministerul Mediului.

Ofertă limitată pentru Programul Rabla 2019, lansat oficial astăzi

Prin Programul Rabla Clasic, aflat la a 15-a editie, au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante și au fost achiziționate peste 300.000 de mașini noi, care poluează mai puțin.

Inițial, în primavara acestui an, Guvernul a anunțat că alocă peste 320 de milioane de lei pentru a acoperi plata a circa 35.000 de prime de casare (vouchere) .

Tichetele se acordă odata cu casarea unui autoturism vechi în vederea cumparării unuia nou, al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km.

Exemplu de mașină care poate fi achiziționată prin Programul Rabla 2019. Vw Polo.
Ofertă limitată pentru Programul Rabla 2019 lansat oficial astăzi.

”Programul „Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, numărul primelor de casare acordate în anul 2019 va depăși numărul primelor de casare acordate până acum de Administrația Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare acordate în cadrul acestui an.” a mai transmis Ministerul Mediului.

Care este cuantumul primei de casare?

”Cuantumul primei de casare pentru Programul „Rabla Clasic” este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare și se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcționare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.”  după cum au declarat reprezentanți ai Ministerului Mediului.

Cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, în cazul în care se întrunesc ambele condiții, ajungându-se astfel la acordarea unei finanțări în cuantum de 9.200 lei.

Programul Rabla 2019 a fost ușor modificat astfel încât persoanele care au mașini vechi pe care nu le mai folosesc nu trebuie să le mai facă inspecția tehnică periodică (ITP)  înainte de a le ceda contra tichetelor bonus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI