Programul Noua Casă 2020. Care este cel mai ieftin credit pentru români

Programul Noua Casă 2020. Care este cel mai ieftin credit pentru români
Programul Noua Casă 2020. Care este cel mai ieftin credit pentru români

Programul Noua Casă 2020 a luat startul pe 1 septembrie iar băncile şi-au prezentat deja ofertele pentru cei care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă. Iată care este cel mai ieftin credit pentru români!

Noua Casă 2020. La ce bancă ai cel mai ieftin credit

După succesul incredibil pe care l-a avut “Prima Casă”, autorităţile au lansat, pe 15 august, “Noua Casă 2020”. Programul a început deja să primească cereri din partea persoanelor care doresc să îşi cumpere o locuinţă. Creditul porneşte de la 70.000 de euro şi poate ajunge până la 140.000 de euro. Iar avansul creşte de la 5 la 15%, în funcţie de suma pe care o accesezi.

Aşa cum era de aşteptat, băncile şi-au prezentat deja ofertele pentru “Noua Casă 2020”, iar românii pot compara preţurile, dobânzile şi clauzele din contract. Cel mai ieftin credit, spun analiştii de la Economica.net, este cel în valoare de 70.000 de euro, luat pe o perioadă de 30 de ani, de la CEC Bank. Motivul? Banca are o dobândă de doar 4,62%, obţinută prin cea indicele IRCC ( indice după care se determină ratele creditelor în lei cu dobânzi variabile) plus marja de profit de doar 1,9%.

Valoarea este valabilă doar în cazul celor care îşi încasează salariile prin această bancă. De asemenea, instituţia a anunţat că nu percepe niciun fel de comision, cu excepţia celor fixate prin lege.

O altă oferta bună pentru românii care vor să îşi cumpere o locuinţă este cea de la Banca Transilvania. În acest caz, dobânda este formată din IRCC plus o marjă de profit de 2%. Pe de altă parte, cele mai scumpe credite se găsesc la Vista Bank şi BCR.

Programul Noua Casă 2020. Care este cel mai ieftin credit pentru români
Programul Noua Casă 2020. Care este cel mai ieftin credit pentru români

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a semnat acorduri cu 15 bănci pentru a da credite prin programul Noua Casă.

Ce spun analiştii despre programul Noua Casă 2020

„În cadrul programului Noua Casă, care a devenit operațional la 1 septembrie, avem 15 convenții semnate. Săptămâna trecută, Fondul a semnat toate cele 15 convenții. Iar de pe data de 1 septembrie, băncile au început să primească cereri pentru Noua Casă.

Practic, săptămâna aceasta vor ajunge să încarce cererile. Din informațiile noastre, până la sfârșitul acestei săptămâni, volumul de cereri va depăși 1000”, a explicat Dumitru Nancu, directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Cu un plafon maxim de 140.000 de euro și creșterea gradului de garantare a statului pentru credite, analiștii economici susțin că prețurile apartamentelor noi vor crește artificial.

Dacă te întrebi care este cea mai mică rată pentru o locuinţă, e bine de ştiut că aceasta poate începe de la 1.500 de lei iar salariul pe care îl încasezi lunar trebuie să depăşească 3.300 de lei. Calculul este valabil pentru suma minimă de 70.000 de euro, cu un avans de 5%, pe o perioadă de 30 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI