Programe gratuite de facturare – ce să alegi de pe internet pentru nevoile firmei tale

Programe gratuite de facturare - ce să alegi de pe internet pentru nevoile firmei tale
Cum te ajută un program de facturare gratuit

Mulți români încearcă să deschidă o afacere online în ultimul timp. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le avem în vedere odată deschis acest magazin, este facturarea. Nu este un proces distractiv, însă este necesar pentru o funcționare cât mai bună a firmei. Acest lucru poate avea un aspect pozitiv asupra longevității firmei. Dar care este cel mai bun program de facturare, de ce ar trebui să îl alegem cu grijă și ce avantaje avem folosind unul?

Avantaje esențiale ale unui program de facturare

Unul dintre cele mai mari erori pe care le putem efectua, sunt introducerea greșită a datelor unui client. Cu un program de facturare corespunzător, datele clientului vor fi preluate automat și introduse în sistem, fără erori. Acest lucru ușurează munca angajatului considerabil. Pe lângă faptul ca programul introduce automat datele clientului, acesta poate aplica discount-uri si TVA anumitor facturi.

Mai există situații în care se poate completa în mod eronat cursul valutar de către angajat, un program de facturare poate rezolva această problemă, efectuând conversia automat în mod corect.

Un astfel de program, te poate ajuta chiar și în creare unei imagini bune personale. Deoarece modul în care arată o factură, poate avea un impact destul de mare asupra clienților. Programul de facturare poate personaliza designul facturii. De obicei, designul este ales de către patron pentru a fi in concordanță cu brandul său, în același timp, având un aspect modern.

Folosind un program de facturare corespunzător, vei avea control pe deplin asupra facturilor. Acesta păstrează un istoric al documentelor trimise, fiind disponibile pentru a fi verificate oricând. Pe lângă asta, documentele deja trimise spre clienți, pot fi modificate.

Programul ține evidența vânzărilor si cheltuielilor efectuate în cadrul firmei, permițându-le angajaților să fie cât mai organizați. Toate documentele se află pe o singură platformă, fapt care duce la scăderea timpului de lucru în cazul în care acestea trebuie organizate, plus că riscul de a le pierde este foarte mic.

Programe de facturare gratuite

Cel mai folosit soft de facturare în momentul de față folosit de români este SmartBill. Cu o vechime de peste 12 ani în domeniu și peste 60.000 de clienți mulțumiți de serviciile oferite, aceștia emit lunar două milioane de facturi. Acest program te poate ajuta să ții evidența facturilor, cheltuielilor, gestionarea stocurilor, proforme sau avize. Iată câteva din avantajele folosirii platformei SmartBill:

Poți emite facturi în alte valute

Dacă magazinul tău online vinde produse în altă valută, facturile pot fi emise în mod corect la cursul BNR.

Poți personaliza factura

Poți personaliza facturile cu numele brand-ului tău. Acest lucru denotă profesionalism și atenția la detalii.

Poți genera rapoarte importante

Vei putea genera cu mare ușurință rapoarte de vânzări, cheltuieli, încasări, pentru a fi la curent cu situația magazinului tău.

Accesul se poate face de pe orice dispozitiv

SmartBill este disponibil atât pe Android, cât și pe iOS. Aplicația celor de la SmartBill este gratuită timp de 30 de zile, ușurând accesul la orice factură, indiferent de locația ta.

Un alt program foarte folosit în România, este Facturis. Acest soft are peste 10 ani de experiență și aproximativ 10.000 de clienți. Facturis are aceleași avantaje ca și SmartBill. Aplicația acestora nu este gratuită, însă pentru 15 lei pe lună, este destul de rezonabil. Soft-ul se actualizează de fiecare dată când apare ceva nou, astfel poți rămâne la curent mereu cu facturile tale.