Programă geografie BAC 2022. Tot mâine, pe 22 iunie, o altă parte a elevilor de clasa a XII-a vor da examenul, proba scrisă, la Geografie. Elevii claselor a XII-a care au terminat la profilul umanist din filiera teoretică, profilul servicii din filiera tehnologică și toate profilurile și specializările din filiera vocaţională, cu excepția profilului militar, începând cu ora 8:30, în sălile de examen. Ulterior, de la ora 9:00, vor începe examenele propriu-zise. Pentru candidații care vor da mâine examen la informatică, Ministerul Educației a publicat și programa necesară pentru susținerea examenelor. Programa a fost concepută, conform Ordinului Ministrului Educației nr. 3237/05.02.2021. Aceasta se bazează pe Geografia pentru clasa a XII-a: „Europa – România – Uniunea Europeană”.
Conform calendarului pentru sesiunea de vară de BAC 2022, mâine, pe 22 iunie, vor avea loc examenele probelor scrise la materiile la alegere. Astfel că elevii claselor a XII-a au putut alege din următoarele materii:
Geografia are, în cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2022, statutul de disciplină opţională, pe care elevul o poate alege în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate. Proba de examen este scrisă şi se desfăşoară pe o durată de 3 ore, vizând Geografia pentru clasa a XII-a: „Europa – România – Uniunea Europeană”, se arată în documentul Anexa 2 a OME nr. 3237/05.02.2021.
Subiectele pentru examenul la geografie se vor baza pe evaluarea unor competențe, pe elemente geografice de bază, regăsite în manualul de Geografie pentru clasa a XII-a: „Europa – România – Uniunea Europeană”. Ca și în cazul celorlalte materii, și noua programă pentru geografie pentru Bac-ul de anul acesta „este realizată în conformitate cu prevederile programei şcolare în vigoare pentru clasa a XII-a.”
Examenele proba scrisă la geografie vor fi susținute de elevii de la profilul umanist din filiera teoretică, profilul servicii din filiera tehnologică și toate profilurile și specializările din filiera vocaţională, cu excepția profilului militar. Aveți aici modelele de subiecte pentru geografie. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă zece puncte din oficiu, iar timpul efectiv de lucru este de trei ore.
Subiectul I este notat cu 30 de puncte, iar pentru fiecare dintre itemii de la A la E, candidații vor scrie pe foaia de examen litera corespunzătoare răspunsului corect. Fiecare răspuns corect se notează de la 2 la 6 puncte.
Subiectul al II-lea are notarea de 30 de puncte, iar pentru fiecare dintre itemii de la A la Eare notări de la 2 la 6 puncte.
Subiectul al III-lea va fi notat cu 30 de puncte, iar pentru fiecare dintre itemii de la A la E se notează de la 4 la 10 puncte.