Program Metrorex de Crăciun. Ce trebuie să știm dacă mergem cu metroul

Program Metrorex de Crăciun. Ce trebuie să știm dacă mergem cu metroul
Program Metrorex de Crăciun. Anunțul companiei

În timp ce românii sunt blocați înainte de Crăciun departe de țară, în București, ca în fiecare an, e forfotă pe străzi. Oamenii caută cadouri sau merg să achiziționeze ultimele cumpărături, astfel încât totul să fie pus la punct pentru puținii oaspeți din acest an așteptați la masă, în conformitate cu restricțiile impuse de autorități pentru a face față acestor vremuri. Pentru cei cărora metroul le va fi sprijin în această zi plină, ori pentru cei sătui deja de trafic, Metrorex a publicat programul de Crăciun.

Program Metrorex de Crăciun

Metrorex a anunțat programul de Crăciun. Compania a menționat miercuri cum vor circula garniturile de metrou în perioada sărbătorilor de iarnă, cu precizarea că va suplimenta numărul de trenuri în funcție de afluxul de călători.

„Metrorex anunță că în zilele libere de 25, 26, 27 decembrie a.c., acordate cu ocazia Crăciunului, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend și sărbători legale. Astfel, pe Magistrala 1 (Republica – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni – Piper), Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei), Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Străulești) și Magistrala 5 (Eroilor – Râul Doamnei), circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de 9 minute. Precizăm că, în funcție de fluxul de călători, Metrorex va introduce în circulație trenuri suplimentare”, se arată într-un comunicat emis de Metrorex.

Schimbările din ianuarie 2021 privind cardurile contactless

„Metrorex informează că în cadrul modernizării sistemului de taxare, vor fi introduse noile carduri contactless pentru accesul la metrou. Acest proces se desfășoară în mod etapizat, în perioada imediat următoare.
Astfel, Metrorex va începe distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenți în casieriile speciale din următoarele stații de metrou:
🗓Universitate – începând cu ➋➍.➊➋.➋⓿➋⓿;
🗓Piața Unirii – începând cu ➋➑.➊➋.➋⓿➋⓿;
🗓Piața Unirii 2 – începând cu ➋➒.➊➋.➋⓿➋⓿;
🗓Gara de Nord 1 – începând cu ➌⓿.➊➋.➋⓿➋⓿.

Din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi și studenți de la casele speciale, urmând ca până la sfârșitul primului trimestru, toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din rețeaua de metrou.

Menționăm că sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porți de acces permite mai multe modalități alternative de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless și cu noul card contactless Metrorex. Modul de utilizare al noului card contactless este simplu și intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porții de acces după care vor primi mesajul de “Acces liber”.

Precizăm că eliberarea abonamentelor pentru elevi/studenți se poate face doar în baza Legii educației naționale 1/2011 și HG 42/2017. Abonamentul lunar pentru elevi este gratuit, iar cel pentru studenți are reducere 50%”, notează Metrorex într-o postare pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI