Prognoza meteo weekend 3-5 iulie. Ce temperaturi vor fi pe litoral

Prognoza meteo weekend 3-5 iulie

Vremea la extreme revine, iar instabilitatea persistă. Temperaturile ridicate rămân, dar își fac loc aversele, care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, vijelii și grindină.

Prognoza meteo weekend 3-5 iulie

În vestul, centrul și nordul teritoriului, dar și în zonele de deal și de munte, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în limite normale datei. Înnorãrile vor fi accentuate temporar şi se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindinã. Local, cantitãţile de apã vor fi însemnate.

Prognoza meteo weekend 2-4 iulie. Ce temperaturi vor fi pe litoral
Prognoza meteo pentru weekend-ul 3-5 iunie 2020 

Vremea local caniculară și disconfortul termic accentuat vor persista în sudul extrem și sud-est.  Cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe spații mici. Maximele se vor încadra între 24 și 26 de grade Celsius, ușor mai ridicate în sudul Munteniei, iar minimele vor fi curprinse în general între 14 și 23 de grade Celsius.

Atenționare meteorologică pentru miercuri, 1 iulie

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 01 iulie, ora 18:00
Fenomene vizate: disconfort termic

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți (30 iunie) în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, informează ANM.

Notă: Disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI