Prognoza meteo weekend 11-12 iulie. Cum va fi vremea în toată țara

Prognoza meteo weekend 11-12 iulie. Cum va fi vremea în toată țara

Vremea va fi călduroasă până la finalul săptămânii, iar pe arii restrânse va fi caniculară, cu disconfort termin în creștere, anunță meteorologii. Începând cu ziua de dumincă, temperaturile vor scădea semnificativ în regiunile vestice, nordice şi centrale. Mai multe detalii, în continuare.

Prognoza meteo pentru weekend

Mâine, valorile termice vor continua să crească, cu precădere la orele amiezii. În vestul Olteniei, vremea va fi caniculară. Cerul va fi predominant senin, exceptând zona montană, unde vor fi înnărări și, izolat, ploi de scurtă durată. Vântul va bate slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și noaptea.

Maximele vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade Celsius, mai coborâte în depresiuni. În regiunile vestice și sud-vestice, pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Cum va fi vremea, sâmbătă, 11 iulie? 

Ei bine, vremea se va menține călduroasă, ba chiar caniculară pe arii restrânse, în zonele de câmpie. Disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi predominant senin, cu unele înnorări în zona montană, iar noaptea se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 34 de grade Celsius, iar minimele vor varia între 13 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

Duminică se strică vremea

Începând cu ziua de duminică, 12 iulie, vremea se va răci semnificativ, cu precădere în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar, în rest, va fi călduroasă, mai ales în sud-estul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat.

În vest, în nord și în centru, instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe timp de zi, iar cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi averse ce vor avea chiar şi caracter torenţial.

Maximele vor jongla între 8 și 19 grade în nord şi 34 și 36 de grade Celsius în sud-est, în timp ce temperaturile minime se vor încadra între 7 și 8 grade în depresiunile intramontane şi 18 și 19 grade pe litoral.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI