20 mai 2019 | 20:15

Prognoza meteo pentru 12 zile. Vezi cum e vremea în intervalul 20 mai – 2 iunie

Știri generale
Prognoza meteo pentru 12 zile. Vezi cum e vremea în intervalul 20 mai - 2 iunie
Prognoza meteo pentru intervalul 20 mai - 2 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 20 mai – 2 iunie. Meteorologii anunță că vremea se va încălzi ușor, astfel că valorile termice vor fi în creștere cu câteva grade Celsius în toate regiunile țării.

În perioada 24 – 26 mai, sunt așteptate ploi însemnate cantitativ în mai multe zone din țară.

Prognoza meteo pentru intervalul 20 mai – 2 iunie

Banat

Media maximelor se va situa în jurul valorii de 22 de grade până pe 24 mai. Ulterior temperaturile vor crește și vor ajunge la 23-24 de grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Vor fi averse importante cantitativ între 24 și 26 mai.

Crișana

Până pe data de 24 mai, valorile termice se vor situa în jurul a 21 de grade. Minimele termice vor oscila ușor până pe 25 mai, apoi vor crește ușor până pe 28 mai, după care vor scădea din nou. Vor fi averse, iar cantități mai însemnate se vor înregistra îndeosebi în prima zi a intervalului, în zilele de 22 și 23 mai și în intervalul 26-28 mai.

Transilvania

Vor fi 19…20 de grade până pe 24 mai, apoi temperatura va urca până la 21…23 de grade. Va ploua semnificativ pe 21 și 22 mai și la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză meteo.

Moldova

Până în data de 23 mai, media regională a valorilor diurne va fi de 23…24 de grade. Apoi va exista o ușoară scădere a acestora spre o medie 22 de grade. Aversele vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în zilele de 21 și 24 mai.

Dobrogea

Până în data de 23 mai, media regională a valorilor diurne va fi de 23…25 de grade. Temperaturile scad la 21…22 de grade ulterior, iar după 25 mai se situează în jurul valorii de 24 de grade. Averse mai importante cantitativ vor fi îndeosebi în zilele de 21 și 24 mai.

Muntenia

Până în data de 24 mai, media valorilor diurne va fi de 24…25 de grade. Apoi, valorile maxime vor fi în creștere ușoară, în a doua săptămână nu vor fi variații importante, iar media regională va fi de 25…26 de grade. Va ploua semnificativ pe 24 mai.

Oltenia

Vor fi între 22 și 25 de grade pe tot parcursul intervalului. În cea de-a doua săptămână de prognoză, sunt posibile ploi însemnate cantitativ.

La munte

Temperaturile maxime, până în data de 24 mai, vor fi în medie de 11…12 grade. Apoi, tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 14 grade. Temporar va ploua și în fiecare zi vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro