Prognoza meteo vineri, 12 iulie: Cum va fi vremea în țară

Prognoza meteo vineri, 12 iulie

Potrivit prognozei emise de meteorologii de la ANM, vineri, 12 iulie, se anunță temperaturi scăzute, instabilitate atmosferică și vreme capricioasă.

Prognoza meteo vineri, 12 iulie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM) anunță o vreme în general frumoasă, cu ușoare instabilități atmosferice și temperaturi scăzute în unele regiuni. De altfel, temperaturile se mențin, pe întreg teritoriul, sub media normală pentru perioada în care ne aflăm. În general, vremea va fi variabilă, dar ploile de scurtă durată își vor face apariția în zonele montane.

Vremea în țară

Meteorologii anunță înnorări mai accentuate în sud-estul extrem și în zona montan. În nord-vest, în a doua parte a zilei, se anunță ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. De asemenea, și vântul va accentua starea de instabilitate, căci va sufla slab și moderat. Maximele vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar minimele se vor situa între 7 și 17 grade Celsius.

Prognoza meteo vineri, 12 iulie: Cum va fi vremea în țară
La final de săptămână se anunță temperaturi scăzute și vreme capricioasă

În perioada 15 – 22 iulie, specialiștii de la ANM informează că vremea continuă să fie instabilă, iar temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale perioadei în care ne aflăm. În general, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice, în restul țării fiind deficitare.

Vremea în București, vineri, 12 iulie

Vineri, 12 iulie, se anunță înnorări accentuate, ploile nu-și vor face simțită prezența, iar vântul va sufla cu o putere de 7 km pe oră, potrivit accuweather.com. Maxima zilei va fi de 24 de grade Celsius și se va simți cu 2 grade mai mult. A doua parte a zilei aduce un cer parțial noros, dar și un procent mai crescut de precipitații, acesta ajungând la 25%. Maxima va fi de 12 grade Celsius și se va simți cu doar un grad mai mult, în timp ce vântul va sufla cu o putere de 6 kilometri pe oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI