Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Va fi cea mai grea iarnă din ultimii ani. Vremea se dezlănțuie în România

Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Va fi cea mai grea iarnă din ultimii ani. Vremea se dezlănțuie în România
Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Va fi cea mai grea iarnă din ultimii ani

România va fi lovită de cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani. Vremea se dezlănțuie. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor.

Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Va fi a șaptea cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani

Conform meteorologilor de la accuweather.com, iarna își face loc cu coatele în România, căci primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se vor înregistra la finalul lunii noiembrie, ultima lună de toamnă a anului. În Europa, specialiștii avertizează că temperaturile se vor diminua sub temperatura de îngheț.

Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Va fi cea mai grea iarnă din ultimii ani. Vremea se dezlănțuie în România
Primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se vor înregistra la finalul lunii noiembrie

Potrivit prognozei avansate, iarna, în perioada ianuarie februarie 2020, va fi a șaptea cea mai rece din ultimii 30 de ani. Meteorologii au informat că anotimpul rece din acest an va fi, fără dar și poate, mai greu decât cel de anul trecut.

Anunțul specialiștilor meteo

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri dimineață, mai multe avertizări Cod portocaliu de vânt puternic, valabile în șapte județe din România. Conform ANM, una dintre avertizări a vizat zonele de munte din județele Caraș-Severin și Hunedoara. Codul a fost în vigoare până la ora 8.00.

De asemenea, alte două avertizări au fost valabile pentru zonele de munte din județele Vâlcea, Gorj, Argeș, Prahova și Dâmbovița, până la ora 12:00. Trebuie menționat și că, în aceste județe, specialiștii susțin că, la cote de peste 1.800 de metri se va semnala vânt puternic cu viteze care vor atinge la rafală 120 – 140 km/h.

O avertizare de Cod galben a vizat și localitățile Cisnădie, Avrig, Sibiu, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița din județul Siviu. Informarea meteo a fost valabilă până la ora 9:00. În localitățile numite s-au semnalat intensificări locale ale vântului care vor atinge la rafală de 55-65 km/h.