Prognoza meteo: Primul val de caniculă din această vară s-a intstalat. Temperaturi de 40 de grade Celsius la umbră

Prognoza meteo: Primul val de caniculă din această vară s-a intstalat. Temperaturi de 40 de grade Celsius la umbră

Prognoza meteo pentru perioada următoare și pentru luna iulie este destul de pesimistă, mai ales pentru cei care nu prea suportă căldura excesivă. Primul val de caniculă din această vară s-a instalat deja iar vremea urmează să se încălzească tot mai mult. Vor fi și temperaturi de 40 de grade Celsius la umbră.

După ploile torențiale și grindina care au făcut ravagii în mai multe zone din țară, urmează să se instaleze o caniculă foarte apăsătoare. Se va resimți în perioada 11 iunie – 8 iulie, în vest, sud și est, mai ales în zonele de câmpie.

Până pe 17 iunie, mercurul în termometre ar putea urca până la 37 de grade, iar din cauza umidității crescute, temperatura va fi resimțită ca 40 de grade Celsius. Senzația de sufocare va fi la ordinea zilei, deci persoanele cu probleme cardiace și respiratorii ar trebui să evite orele de vârf.

Maramureș

Vremea devine tot mai caldă chiar și în zonele nordice. În Maramureș, maximele ar putea crește de la 30 la 32 de grade până la sfârșitul aceste săptămâni, adică până pe 16 iunie. Condițiile de ploaie vor mai fi prezente și se așteaptă să plouă mai ales după-amiaza.

Crișana

Până pe 15 iunie, temperaturile ar putea crește și în Crișana, de la 30 la 34 de grade Celsius. E posibilă și o scădere bruscă, dar nu accentuată a temperaturii, însă media se va menține la 28 de grade. Minima va fi de cel puțin 16 grade, dar ar putea crește până la 18 grade.

Banat

Și în Banat va crește treptat disconfortul termic, de la 30 la 34 de grade Celsius și cu inime similare ca în Crișana, de 16 – 18 grade, valori valabile până la sfârșitul acestei săptămâni.

Prognoza meteo: Primul val de caniculă din această vară s-a intstalat

Transilvania

În județele Transilvaniei, temperatura medie se va menține în jurul valorii de 28 de grade Celsius, dar și aici se va instala canicula progresiv.

Moldova și Dobrogea

Părțile de est și sud-est ale țării se vor menține la temperaturi rezonabile pentru această perioadă, de cel mult 32 de grade. Minima ar putea să scadă până la cel mult 15 – 16 grade, în Moldova și la 18 – 20 de grade în Dobrogea.

Muntenia și Oltenia

În sudul României, valorile termice vor crește progresiv la peste 30 de grade. În Muntenia sunt așteptate și averse în această săptămână și în cea care urmează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI