Prognoza meteo pentru weekend-ul 16-17 mai. Vremea în București și în țară

Prognoza meteo pentru weekend-ul 16-17 mai

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru weekend-ul 16-17 mai! Astfel, aflăm că sfârșitul de săptămână vine cu temperaturi ridicate, dar si cu averse si furtuni.

Prognoza meteo pentru weekend-ul 16-17 mai

Sâmbătă, prognoza meteo arată că vremea va fi caldă pentru această dată în regiunile sudice și răcoroasă în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei şi 30 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și izolat vor fi ploi slabe, cu precădere în zona de munte. Spre seară și mai ales noaptea, înnorări temporar accentuate şi averse vor fi local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în rest, în special în zonele deluroase.

Ploile din weekend pot avea izolat caracter torenţial, se vor semnala şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe crestele înalte, precum și, local şi temporar, în sudul, estul și centrul teritoriului, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 15 grade.

Prognoza meteo pentru weekend-ul 16-17 mai
Prognoza meteo pentru weekend-ul 16-17 mai

Iată maximele de sâmbătă în mai multe orașe din țară:

Brasov: 22 grade
Oradea: 21 grade
Constanta: 22 grade
Suceava: 18 grade
Baia Mare: 19 grade
Cluj-Napoca: 19 grade
Pitesti: 27 grade
Sibiu: 22 grade
Iasi: 18 grade
Galati: 23 grade
Arad: 21 grade
Ploiesti: 27 grade
Timisoara: 22 grade
Craiova: 27 grade
Drobeta-Turnu Severin: 26 grade
Giurgiu: 29 grade
Targu Mures: 21 grade

Duminică, vremea va fi în continuare caldă în regiunile sudice, iar în restul teritoriului în general va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. În special în cursul zilei, în vestul, centrul și nordul țării precum și în zonele de deal și munte vor fi înnorări temporar accentuate și local va ploua. Vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în nordul Moldovei și 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 și 15 grade.

Iata maximele de duminică în alte orase din țară:

Brasov: 25 grade
Oradea: 18 grade
Constanta: 19 grade
Suceava: 18 grade
Baia Mare: 17 grade
Cluj-Napoca: 18 grade
Pitesti: 27 grade
Sibiu: 23 grade
Iasi: 18 grade
Galati: 26 grade
Arad: 21 grade
Ploiesti: 27 grade
Timisoara: 23 grade
Craiova: 29 grade
Drobeta-Turnu Severin: 27 grade
Giurgiu: 31 grade
Targu Mures: 20 grade

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI