Prognoza meteo pentru toamnă 2022. Se anunţă secetă, cum vor fi temperaturile

Prognoza meteo pentru toamnă 2022. Se anunţă secetă, cum vor fi temperaturile
Cum va fi vremea toamna aceasta?

Prognoza meteo pentru toamnă 2022. Meteorologii anunță o toamnă lungă, caldă, însă secetoasă. Ce a spus directorul ANM, Elena Mateescu, despre următoarea perioadă, aflați în rândurile de mai jos.

Cum va fi vremea toamna aceasta

Potrivit directorului meteo ANM, în prima jumătate a lunii septembrie vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit. De asemenea, se vor înregistra cantități apropiate de normalul pluviometric. Cu toate acestea, este posibil un deficit în jumătatea de vest a țării.

Toamna anului 2021 a fost una mai călduroasă și mai săracă în precipitații, lucru care s-a întâmplat și în anii precedenți. Asta nu înseamnă neapărat că ne vom întâlni cu aceeași situație și toamna aceasta, însă debutul pare a fi cu o vreme mai caldă, a mai precizat Elena Mateescu,

„Trebuie să menționăm faptul că seceta de lungă durată din anul 2021-2022, la 1 septembrie 2022 începe noul an agricol și în condițiile în care la momentul actual vorbim de cel mai secetos an din istoria măsurătorilor meteorologice, ceea ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă, până la sfârșitul lunii august în condițiile menținerii deficitului de apă, este posibil ca și noul an agricol să debuteze pe un fond de secetă pedologică extremă”, a spus Elena Mateescu, joi, la Antena 3.

Vremea de mâine, 19 august 2022

Meteorologii ANM au anunțat că vom avea parte în continuare de caniculă și disconfort termic ridicat, mai ales în regiunile vestice și sudice. Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vremea va fi călduroasă în restul teritoriului, acolo unde indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. De asemenea, temperaturile maxime la nivel național se vor situa între 28 și 38 de grade Celsius.

Valori mai ridicate se vor înregistra în vest, între 39 și 40 de grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse în general între 12 și 23 de grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări pe parcursul zilei, în special în regiunile estice, iar spre finalul intervalului în masivele sud-vestice.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în regiunile estice și la munte, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, iar noaptea înnorările se vor accentua treptat în vestul teritoriului, dar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă