Prognoza meteo pentru săptămâna 21 – 27 octombrie. Vremea trece de la o extremă la alta. Ploi puternice și temperaturi scăzute

de: Madalina Moraru
20 10. 2019

Urmează o perioadă cu ploi și vreme schimbătoare, iar prognoza meteo pentru săptămâna 21 – 27 octombrie este una a schimbărilor radicale, mai ales a celor de temperatură. Vor urma condiții meteo cu câteva extreme, din care nu lipsesc ploile puternice sau gradele mult mai scăzut afișate de termometre.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21 – 27 octombrie

Dacă duminică, pe 20 octombrie 2019, vremea este deosebit de caldă, nu același lucru se poate spune și despre săptămâna ce urmează. Deși ne vom mai bucura de câteva zile cu maxime termice de 28 de grade Celsius, spre finalul acestei luni temperaturile vor suferi scăderi drastice.

Administrația Naţională de Meteorologie(ANM) a anunțat că duminică, în ţară, vremea va fi una deosebit de caldă, în jumătatea de vest a ţării, în timp ce, pe restul teritoriului valorile se vor situa în continuare peste normalul perioadei. Cerul va fi variabil și mai mult spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime sunt cuprinse între 17-28 de grade Celsius. Minimele termice vor fi între 5 şi 16 grade, cel mai scăzute în estul Transilvaniei.

În săptămâna 21 – 27 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, fiind valabil la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane, susțin specialiștii în meteorologie de la noi.

De asemenea, ziua de luni va fi una marcată de vreme predominant frumoasă și cu mult mai caldă față de normalul perioadei. Se vor înregistra temperaturi ridicate și în jumătatea de vest a țării, acolo unde vor persista. Cerul va fi unul variabil, mai mult spre senin, dar și posibilă ceață, pe arii locale, în special la orele dimineții. Vântul va sufla slab și moderat, iar valorile maxime atinse vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade Celsius. Minimele termice sunt de 6 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.