Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 februarie: vreme anormal de caldă

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 februarie: vreme anormal de caldă
Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 februarie

Specialiștii de la ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 1 februarie 2020. Vremea este anormal de caldă pentru această perioadă a anului în mare parte din țară, cu unele excepții. Gradele din termometre sunt peste normalul perioadei.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 februarie 2020

Anul precedent, România era cuprinsă, la această dată, de fenomenul freezing rain. Anul acesta, temperaturie din mare parte din țară sunt caracteristice începutului de primăvară, ajungând chiar și la 11 grade Celsius. Meteorologii au informat pentru miercuri precipitații mixte în Banat și Crișana, iar în zona montană ninsori slabe.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 februarie: vreme anormal de caldă
Vremea este anormal de caldă pentru această perioadă

În restul teritoriului, ploile vor fi puține. Vântul va sufla intens la munte, iar pe crestele masivelor sudice și estice, rafalele vor trece de 100 km/h și vor spulbera zăpada. În sud, est și centru, vântul va sufla cu viteze de până la 60 km/h. Valorile termice ale zilei vor fi cuprinse între 1 grad Celsius ăn depresiunile din estul Transilvaniei și 11 grade Celsius.

Vremea în luna februarie

Prima decadă a lunii februarie va aduce abateri pozitive ale valorilor medii termice mai mari de 4,5 – 5 grade Celsius, mai ales în sudul și estul României.

„Din păcate, debutul lunii februarie şi mai ales prima decadă, urmează acelaşi semnal în ceea ce priveşte evoluţia regimului de temperaturi şi observăm abateri termice în continuare mai mari 4,5 – 5 grade pentru zonele din sudul şi estul ţării. Aceeaşi tendinţă spre deficit vedem în partea de sud şi sud-est a ţării. O uşoară tendinţă spre excedent se mai menţine în zonele intra-carpatice. Începând din a doua decadă a lunii februarie, datele indică la acest moment abateri pozitive şi cu tendinţă spre deficit în bună parte din ţară, mai ales în jumătatea de sud şi est a României”, a explicat directorul general al ANM, Elena Mateescu.