Prognoza meteo pentru luni, 27 ianuarie: înnorări, ploi slabe sau burniță. Informații despre starea vremii de la ANM

Prognoza meteo pentru luni, 27 ianuarie

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru ziua de luni, 27 ianuarie 2020. Se anunță temperaturi peste mediile multianuale, cer variabil, cu înnorări în unele puncte cardinale și numai cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniță.

Prognoza meteo pentru luni, 27 ianuarie

Luni, 27 ianuarie, vremea va fi în general închisă, iar în cea mai mare parte a teritoriului valorile termice se vor menține peste mediile multianuale. Temporar se vor semnala ploi slabe, ziua în jumătatea de vest, iar spre seară și noaptea în centru și sud-est și izolat în vest. În zona de munte treptat vor predomina ninsorile, iar în Transilvania și posibil în Maramureș în a doua parte a intervalului se vor înregistra precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei.

Prognoza meteo pentru luni, 27 ianuarie: înnorări, ploi slabe sau burniță. Informații despre starea vremii de la ANM
Foto: captură ANM

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în special în a doua parte a intervalului, la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mai reduse și pe suprafețe mai mici în regiunile sud-estice. Maximele vor fi cuprinse între 1 și 11 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 6 grade Celsius. Pe arii restrânse se va semnala ceața.

Vremea în București

Prima zi a săptămânii acesteia aduce în Capitală o maximă de 8 grade Celsius, care se va simți cu un grad mai mult, perioade de ploaie și vânt ce va sufla cu puterea de 6 kilometri pe oră din nord, nord-est, în rafale ajungând la 11 kilometri pe oră. A doua parte a zilei aduce în termometre 2 grade Celsius, perioade de ploaie, vânt care va sufla din vest cu 7 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 11 kilometri pe oră.

Cum va fi vremea marți, 28 ianuarie?

În vestul, nordul și centrul teritoriului cerul va fi mai mult noros și în special spre seară și în cursul nopții pe arii extinse își vor face apariția precipitațiile, ce vor fi în general moderate cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare la munte, mixte în Maramureș și în Transilvania și predominant sub formă de ploaie în Crișana și Banat. Maximele zilei vor fi cuprinse între 2 și 11 grade Celsius, iar minimele între -5 și 5 grade Celsius. Pe arii restrânse, în special la începutul intervalului, în zonele joase, se va semnala ceață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI