Prognoza meteo pentru luni, 13 ianuarie 2020. Ce schimbări anunță ANM la început de săptămână

Autor: Madalina Moraru - 08:44, 13 ian. 2020

Vremea se va menține una bună, anunță specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie. Pentru săptămâna ce debutează, meteorologii aduc vești bune legate de temperatură, iar vremea se va încălzi treptat. În foarte multe zone din țară vor fi semnalate modificările de temperatură, atât în Moldova, cât și în Muntenia sau Dobrogea.

Prognoza meteo pentru luni, 13 ianuarie 2020. Ce schimbări anunță ANM la început de săptămână

Totodată, pentru luni, 13 ianuarie, meteorologii anunță schimbări de temperatură cu câteva grade. De aceea, nu trebuie să vă mire dacă veți observa că gradele Celsius arătate de termometre sunt cu plus. De asemenea, va fi mai greu de atins pragul de îngheț în majoritatea teritoriului, pentru că se vor menține valori peste zero grade.

Prognoza meteo pentru luni, 13 ianuarie 2020. Ce schimbări anunță ANM la început de săptămână
Vremea își continuă tendințele de încălzire în această luni, de pe 13 ianuarie

În zona montană, vaorile temice vor fi cuprinse, luni, între -9 și -1 grad, iar vântul va sufla slab spre moderat. Razele soarelui își va face simțită prezența în special în prima parte a zilei, când se anunță temperaturi de primăvară.

Vremea își va continua tendința de încălzire începând de luni, când vor fi șanse foarte slabe de precipitații. Pe tot parcursul zile se anunță probabilitatea foarte mică de astfel de fenomene meteo, după cum anunță specialiștii ANM. De asemenea, se va încălzi și în Capitală, unde se vor păstra valori apropiate celei de 8 grade Celsius.

Dimineața, cerul va fi unul variabil, pe când odată cu lăsarea serii vor fi semnalate condiții de ceață. Mai mult, vântul va sufla slab până la moderat, cu temperaturi maxime de 7 grade. Valoarea minimă nu va ajunge însă sub cea de 1 grad. Maximele termice sunt curprinse luni între -2 grade Celsius, în depresiuni, și 10 grade în zonele de deal. Ceața va fi prezentă și în București, la lăsarea nopții, de aceea șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, vizibilitatea fiind redusă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI