Fenomen meteo bizar în Europa. Ce efecte va avea asupra României chiar în următoarele zile

Fenomen bizar în Europa. Cum va afecta vremea în România din următoarele zile?

Meteorologii au indicat faptul că vom face cunoștință cu un fenomen bizar care va cuprinde toată Europa. Acest lucru va afecta vremea din România din următoarele zile. Despre ce este vorba și ce schimbări aduce?

Fenomen bizar în Europa

Deși suntem în sezonul rece, temperaturile nu au arătat cu adevărat acest lucru. Meteorologii au anunțat că vremea va continua să fie frumoasă și în perioada care urmează, alături de temperaturi mai mari decât este normal. Simona Capșună, meteorologul Digi24, a explicat că vom face cunoștință cu un fenomen bizar: o circulație atipică a aerului care va face vremea să fie mult mai caldă decât normalul perioadei. Mai mult decât atât, vom avea parte de temperaturi de peste 10 grade Celsius în sudul țării, inclusv în București. În cursul zilei de miercuri, s-a estimat că vor fi temperaturi peste cele anormale, cel puțin în regiunile din zonele de est și sud.

Vremea în București:

Vineri
Maxima zilei de vineri pentru București este de 8 grade Celsius, alături de un cer parțial însorit. Vânturi vin din zoan de sud-vest a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h. Minima aduce doar -2 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h.

Sâmbătă
Maxima zilei de sâmbătă vine cu doar 9 grade Celsius, alături de o vreme însorită cu nori. Vânturi vin din zona de sud a României cu 6 km/h și cu rafalde de 11 km/h. Minima este de doar 0 grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din zona de nord-est a teritoriului României cu 4 km/h și cu rafale de 7 km/h.

Duminică
Maxima zilei de duminică va fi de 7 grade Celsius, alături de un cer parțial însorit. Vânturi vin din zona de sud-sud-est cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h. Minima nopții este de doar -3 grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din zona de vest a României cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.

Fenomen bizar în Europa. Ce efecte va avea asupra României?
Fenomen bizar în Europa. Ce efecte va avea asupra României?

Ce efecte are asupra României?

„În continuare va fi tot mai cald, cel puțin până în acest weekend, avem temperaturi neobișnuit de ridicate, peste 10 grade vor fi în sudul țării, inclusiv în București. Este o circulație complet atipică a aerului, în Europa. Jumătatea de sud va beneficia de o vreme stabilă, de aer cald, venită dispre Azov, în mod surprinzător, în timp ce Islanda, cea în jurul careia se creează cicloni islandezi care ar trebui să aducă ninsori, umiditate, acestea sunt active local, undeva în nordul Europei. Miercuri a fost emisă tendința pentru următoarele patru săptămâni. Până la 3 februarie, se estimează că vor fi temperaturi peste cele normale, cel puțin în regiunile estice și sudice, iar precipitațiile vor fi deficitare. Urmează să vedem de la o săptămână la alta cum vor evolua lucrurile”
Simona Căpșună, meteorolog (Sursa: digi24.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI