Prognoza meteo pentru duminică, 8 decembrie. Schimbare bruscă a vremii. Ce se întâmplă cu temperaturile

Prognoza meteo pentru duminică, 8 decembrie. Schimbare bruscă a vremii. Ce se întâmplă cu temperaturile
Specialiștii ANM au anunțat prognoza pentru azi, 8 decembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), au emis o nouă prognoză meteo pentru azi, 8 decembrie. Potrivit acestora valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Cum va fi vremea în Capitală?

Prognoza meteo pentru duminică, 8 decembrie

Meteorologii anunță că astăzi vom avea parte de vreme frumoasă, în cea mai mare parte a țării, în special în sud și în est. Valorile termice vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru prima decadă a lunii decembrie. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade Celsius, iar cele minime vor coborî de la 6 grade până la -4 grade Celsius. De asemenea, specialiștii ANM au prognozat și ploi pe arii restrânse în nord-vestul și în centrul țării, însă cantitățile de apă nu cor fi însemnate. Ploile și precipitațiile mixte își vor mai face apariția și la munte, dar și izolat în restul teritoriului.

Prognoza meteo pentru azi, 8 decembrie
Prognoza meteo pentru azi, 8 decembrie

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte azi de o vreme închisă și de un cer temporar noros. Vântul va sufla slab spre moderat iar șansele de ploi sunt slabe. Valorile termice se situează aproape de normalul perioadei cu temperaturi maxime ce nu vor depăși 10 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între -1 și 0 grade Celsius.

Mâine, vremea va continua să se încălzească ușor, spun meteorologii. Valorile terimice vor fi mai ridicate decât, ar fi normal. De asemenea, meteorologii anunță că pe parcursul întregii săptămâni ce vine (9-16 decembrie), vom avea parte de o vreme mai caldă. În această situație, specialiștii ANM spun că sunt șanse mici să ningă de Crăciun, dacă tendința de încălzire se va menține și pe parcursul următoarelor săptămâni.

În săptămâna 9 – 16 decembrie la nivelul întregii țări se vor înregistra temperaturi medii cuprinse între 3 și 3,5 grade Celsius. De asemenea, sunt prognozate ploi puternice în nord-vestul țării. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Cum va fi vremea la munte

La munte vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele mai înalte. De asemenea, sunt prognozate precipitații mixte. Temperaturile maxime nu vor depăși pragul de 7 grade Celsius, anunță specialiștii ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI