Prognoza meteo pentru această săptămână. Ce se întâmplă la mijlocul lunii noiembrie, după temperaturile ridicate. Anomalie meteo

Ce se întâmplă la mijlocul lunii noiembrie, după temperaturile ridicate.

Specialiștii Sever Weather au anunțat ce se va întâmpla la mijlocul lunii noiembrie, după temperaturile ridicate. De ce vreme vom avea parte în această săptămână?

Ce se întâmplă la mijlocul lunii noiembrie, după temperaturi ridicate?

Conform prognozei realizate de severe-weather.eu, ne vom înfrunta cu o anomalie meteo, ce va afecta România și țări din Europa centrală și de Est, în această săptămână. Specialiștii anunță un val de aer cald, care va aduce temperaturi cu mult peste cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie. Temperaturile vor fi chiar și cu 20 de grade Celsius mai mari decât normalul perioadei, iar maxima va fi atinsă în ziua de vineri, 15 noiembrie.

Prognoza meteo pentru această săptămână. Ce se întâmplă la mijlocul lunii noiembrie, după temperaturile ridicate. Anomalie meteo
Ne vom înfrunta cu o anomalie meteo, ce va afecta România și țări din Europa centrală și de Est

De altfel, meteorologii susțin că media multianuală a lunii este de 3,8 grade. Temperaturi peste media anuală vor fi îndeosebi în sud, sud-est și vest. În schimb, ploile ne vor da bătăi de cap, precipitațiile fiind excedentare. Excepție de la regulă vor face punctele sud și vest, unde este posibil să avem precipitații normale perioadei.

Prognoza meteo pentru această săptămână

  • Miercuri, 13 octombrie

Un val de aer cald va traversa Europa centrală și de Est, îndeosebi zona Balcanilor și a Mării Negre. Se anunță temperaturi cu până la 12-14 grade Celsius mai mari decât normalul perioadei.

  • Joi, 14 noiembrie

Valul de aer cald se duce din zona mediteraneană în Europa de Este, unde întâlnește o altă masă de aer situată la un nivel inferior, ducând, astfel, la o anomalie meteo, cu temperaturi extrem de ridicate comparativ cu normalul prioadei. În același timp, temperaturile mult mai mici se vor înregistra în vestul continentului european.

  • Vineri, 15 noiembrie

„Indiscutabil, un remarcabil val de aer cald pentru această toamnă târziu”, scriu experții de la Severe Weather. Pe scurt, masa de aer cald rămâne în continuare în sud-vestul Europei. Rezultatul modificării vremii va fi: temperaturi mai ridicate și în Alpi ori Balcani. În est, valul de aer cald continuă să aducă zile calde, iar temperaturile vor atinge din nou valori impresionante, cu până la 20 de grade Celsius mai mari în unele zone.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI