Prognoza meteo pentru 11-17 noiembrie 2019. Vremea suferă mari schimbări în următoarea săptămână. Ce anunță ANM

Prognoza meteo pentru 11-17 noiembrie 2019. Vremea suferă mari schimbări în următoarea săptămână. Ce anunță ANM

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele prevăzute în mod normal pentru această perioadă. Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea în următoarea săptămână, dar și la ce valori se pot aștepta românii, în perioada 11-17 noiembrie 2019. Condițiile vor rămâne în general bune în întregul teritoriu, cu șanse izolate de precipitații, sub formă de ninsoare, la munte.

Prognoza meteo pentru 11-17 noiembrie 2019. Vremea suferă mari schimbări

Prognoză meteo pentru 11-17 noiembrie 2019. Vremea suferă mari schimbări în următoarea săptămână. Ce anunță ANM
Vremea va fi într-o continuă schimbare, în următoarea săptămână. Izolat ar putea ninge în zonele de munte

În Maramureș, este estimată o ușoară răcire a vremii, după data de 14 noiembrie, însă temperaturile se vor menține cel mai probabil peste mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va ridicată pe tot parcursul săptămânii viitoare, în intervalul 11-17 noiembrie 2019. Valorile specifice acestui interval vor fi depășite totuși ca temperaturi, la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile estice și sudestice. De asemenea, regimul pluviometric va fi excedentar, local în zona Carpaților Meridionali, ia în rest va fi în general deficitar.

În Transilvania, se va înregistra o ușoară răcire a vremii, fiind estimată că se va produce după data de 13 noiembrie. Cel mai probabil vremea va rămâne mai caldă decât în mod obișnuit, potrivit Digi24. Probabilitatea de ploaie, cu caracter local și temporar, va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, dar în special în primele zile ale săptămânii viitoare.

A doua parte a lunii noiembrie va debuta cu valori minime de temperatură care se vor încadra între 6 și 12 grade, în regiunea Crișanei. Totodată, în Moldova, minimele termice urmează să se încadreze între 6 și 10 grade. După data de 14 noiembrie, și în această zonă se va înregistra o răcire de temperaturi, care vor fi cel mai probabil apropiate sau ușor peste mediile multianuale. În Dobrogea, după această dată, maximele diurne se vor încadra între 16 și 22 de grade. Valorile nocturne vor fi de 9-15 grade.