Prognoza meteo pentru 20 august 2020. Cod Galben și instabilitate atmosferică mâine.

Prognoza meteo pentru 20 august 2020. Cod Galben și instabilitate atmosferică mâine.
Prognoza meteo pentru 20 august 2020. Cod Galben și instabilitate atmosferică mâine.

Pentru sfârșitul zilei de 19 august și începutul zilei de 20 august, ANM a emis în această după-masă dou atenționări de Cod Portocaliu și Cod Galben, primul valabil până mâine dimineață la ora 10:00, iar al doilea valabil până mâine seară la ora 21:00.

Prognoza meteo pentru 20 august 2020

Așa cum vă spuneam, ANM a emis o avertizare de Cod Portocaliu, valabilă de astăzi, 19 august, ora 21:00, și până mâine 20 august, la ora 10:00, astfel că vom avea parte de cantități de apă însemnate, local în Transilvania și la munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp.

Cod Galben și instabilitate atmosferică mâine

Tot pentru intervalul 19 august, ora 21:00 și 20 august, ora 21:00, ANM a emis o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel că, în intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

BANAT
Regimul termic diurn în intervalul de prognoză va prezenta variații semnificative. În primele două zile vremea va fi călduroasă, iar media temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. În 19 și 20 august se va răci, astfel maximele la nivelul regiunii vor fi de 24-26 de grade, caracterizând o vreme răcoroasă. După acest interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normalul climatologic, media acestora urmând să oscileze între 28 și 31 de grade. Media valorilor minime de temperatură va fi cuprinsă între 15 și 18 grade. În 20 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse, local, însemnate cantitativ. După acest interval probabilitate pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23-25 august și din nou spre finalul lunii.

Prognoza meteo pentru 20 august 2020. Cod Galben și instabilitate atmosferică mâine.
Prognoza meteo pentru 20 august 2020. Cod Galben și instabilitate atmosferică mâine.

CRIŞANA
Intervalul va debuta cu vreme călduroasă la câmpie, media temperaturilor maxime urmând să fi apropiată de 30 de grade. Ulterior pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se va răci, iar media regională a temperaturilor maxime va scădea la 24-26 de grade. După acest interval, se va încălzi, iar până la finalul intervalului, cu mici variații, media valorilor maxime va fi cuprinsă între 27 și 30 de grade. Media valorilor minime de temperatură va fi cuprinsă între 14 și 17 grade. În 20 august vor fi averse local însemnate cantitativ. După acest interval probabilitate pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23-25 august și din nou spre finalul lunii.

TRANSILVANIA
Media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă, în general, între 26 și 29 de grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 19 – 21 august și în jurul datei de 25 august. Zile călduroase în zona joasă a regiunii, cu maxime în jur de 30 de grade vor fi în 18, 23 august și spre finalul lunii (după 27 august). Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și se vor situa, în medie, între 12 și 15 grade. Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai ridicată în 20 august și în jurul datei de 24 august. În restul intervalului, fenomene asociate instabilității vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în zonele montane.

MARAMUREŞ
La începutul intervalului, media valorilor termice diurne va fi în jur de 28 de grade, însă în 20 august pe fondul accentuării instabilității atmosferice se va răci ușor până spre maxime de 25-26 de grade. Ulterior regimul temperaturilor maxime va prezenta variații în jurul normelor climatologice. Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai ridicată în 20 august și în jurul datei de 24 august. În restul intervalului, fenomene asociate instabilității vor fi pe arii mai restrânse.

MOLDOVA
În cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi călduroasă, cu o media regională a temperaturilor maxime de 30-32 de grade. Tendința valorilor minime de temperatură va fi de creștere ușoară în prima săptămână, de la o medie de 14-15 grade, până spre 17-18 grade, iar pentru a doua săptămâna sunt prognozate minime în jur de 16 grade. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 20 și 21 august și în jurul datei de 24 august.

DOBROGEA
În 20 august vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va crește treptat spre 30-31 de grade. Ulterior nu vor fi variații semnificative, iar până spre finalul lunii august, vremea va fi călduroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 30 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare. În primele zile, tendința va fi de creștere, de la o medie de 16-17 grade, până spre 20 de grade în ziua de 22 august. Apoi se va înregistra o scădere ușoară, la 19 grade, valoare medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului. Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 20 august și după data de 24 august.

MUNTENIA
Deși vor fi unele variații în evoluția valorilor termice diurne, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. Media valorilor maxime, va fi cuprinsă între 30 și 33 de grade, cele mai ridicate temperaturi urmând să se înregistreze în 20 august. Temperaturile minime vor fi în jur de 15 grade, apoi vor crește ușor spre 16-18 grade, medie ce se va menține fără variații importante până la finalul celor două săptămâni de prognoză.

OLTENIA
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Media regională a valorilor maxime va fi de 30-32 de grade, cu excepția zilei de 20 august, când va scădea la 28 de grade. Media temperaturilor minime se va menține fără variații importante în jurul valorii de 17 grade. Vor fi averse în intervalul 18-20 august, iar în restul intervalului doar pe arii restrânse și cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 24 august.

LA MUNTE
Până la finalul lunii august nu sunt prognozate variații semnificative în regimul temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 18-20 de grade, iar minimele vor fi în jur de 11 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 18-21 august și în jurul datei de 24 august când aversele vor fi local însemnate cantitativ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI