05 feb. 2024 | 15:14

Prognoza meteo până pe 18 februarie în România. Vremea se schimbă brusc, ce fenomene apar

Vremea Meteo
Prognoza meteo până pe 18 februarie în România. Vremea se schimbă brusc, ce fenomene apar
ANM a emis mai multe avertizări pentru România

Astăzi, ANM a emis mai multe avertizări pentru România, două de cod galben, și două de cod portocaliu. În aceeași măsură, aflăm din prognoza meteo până pe 18 februarie în România că vremea se schimbă brusc, dar și ce fenomene apar în perioada următoare.

ANM a emis mai multe avertizări pentru România

Încă de ieri, 4 februarie, ANM prciza că în anumite zone din țară, mai ales în zonele montane, vor surveni schimbări ale vremii, deși în zona de sud valorile termice ajung azi până la 18 grade, deși suntem în lună de iarnă.

Află aici: Cod portocaliu de vremea rea anunțat azi de ANM. Meteorologii au dat alerta

În cursul dimineții zilei de azi, ANM a emis mai multe avertizări pentru România, fiind vorba de coduri galbene „intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte”, dar și avertizări de cod portocaliu, conform cărora, apar „intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită înzona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură”.

Cod Galben

Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15…20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

Cod Portocaliu

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.”, anunță ANM astăzi.

Pe de altă parte, tot în cursul zilei, a fost emisă și prognoza meteo până pe 18 februarie în România, conform căreia valorile termice vor crește și în alte zone, altele decât sudul României.

Citește despre: Vreme de aprilie, în februarie. Temperaturile cresc brusc, zonele în care vor fi 20 de grade

Care este prognoza meteo până pe 18 februarie în România

ANM anunță că pentru zona Banatului și a Crișanei, în perioada următoare valorile termice se vor situa între 14 și 18 grade celsius maximele, iar cele minime undeva spre 4 grade, existând, totuși, „Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în ziua de 5 februarie, apoi va fi în creștere
începând cu 12 februarie.”,
face precizarea ANM.

Pentru Transilvania și Maramureș, prognoza meteo până pe 18 februarie anunță vreme caldă, cu temperaturi până la 16 grade, și minime în jurul a 2 grade, cel mult. Din punct de vedere al precipitațiilor, ANM anunță că vor fi ceva mai ridicate, mai ales din 13 februarie.

Vremea se schimbă brusc și în celelalte regiuni

Conform datelor publicate astăzi de ANM, în prognoza meteo până pe 18 februarie, aflăm că vremea se va schimba brusc și în celelalte regiuni, astfel că în Moldova și Dobrogea temperaturile ajung între 12 și 18 grade, și cu minime între 1 și 7 grade, cel mult, dar și cu precipitații ceva mai accentuate, după data de 13 februarie.

Vezi aici: Avertizare de vreme rea de la ANM. Zonele cu viscol, ceaţă şi vânt puternic, când se încălzeşte

În Muntenia și Oltenia, conform informațiilor ANM din prognoza meteo, va fi cald, cu până la 18 grade maximele, și minime între 3-10 grade, și cantități, relativ însemnate, începând din 13 ale lunii. În ceea ce privește vremea la munte, ANM precizează că temperaturile vor crește cu până la 8 grade, dar după 12 ale lunii, vor intra într-un nou proces de răcire.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro