04 feb. 2024 | 11:24

Avertizare de vreme rea de la ANM. Zonele cu viscol, ceaţă şi vânt puternic, când se încălzeşte

Vremea Meteo
Avertizare de vreme rea de la ANM. Zonele cu viscol, ceaţă şi vânt puternic, când se încălzeşte
Află datele din prognoza meteo emisă de ANM

Pentru ziua de asatăzi, 4 februarie, avem o nouă avertizare de vreme rea de la ANM. Din iformațiile acestei dimineți aflăm și care sunt zonele cu ceaţă şi vânt puternic, dar și când se încălzeşte.

Ce anunță meteorologii în Europa pe 4 februarie 2024

La nivel european, după o perioadă de instabilitate, se pare că lucrurile se mai temperează, iar din punct de vedere al valorilor termice, lucrurile se schimbă spre ceva mai bine.

Citește aici: Unde ninge în weekend. Anunţul făcut de ANM pentru următoarele zile

În această parte a continentului, spun specialiștii, luna februarie a fi destul de caldă, dar instabilă, iar din a doua jumătate a lunii, termometrele vor crește adesea peste zero. Meteorologii mai spun că, în această perioadă, cantitatea lunară de precipitații este așteptată să fie de 29-67 mm, în unele locuri de 74-83 mm în Carpați, ceea ce se încadrează în limitele normale.

Azi, o nouă avertizare de vreme rea de la ANM

Încă de la primele ore ale acestei dimineți, românii au parte de schimbări ale vremii în anumite zone din țară, fiind precizate în această nouă avertizare de vreme rea de la ANM. Concret, ANM a emis 4 atenționări de Cod Galben pentru 6 județe din țară, majoritatea anunțând apariția ceței, precum și intensificări ale vântului.

Tot în cursul zilei, ANM a emis și o avertizare de Cod Portocaliu intensificări ale vântului, iar conform acesteia fenomenele vor fi resimțite în cea mai mare parte a țării. Vor fi și precipitații cu aracter moderat în zona montană:

Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h.

În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

 În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă. Notă: La munte vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse.”

ANM precizează care sunt zonele cu ceaţă şi vânt puternic

După cum suntem informați în această avertizare de vreme rea de la ANM, fenomenele meteo se vor menține până în urul orei 11, respectiv ora 14:00, ANM precizând și care sunt zonele cu ceaţă şi vânt puternic, după cum urmează:

intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h:

  • Județul Dolj,
  • Județul Suceava – zona de munte de peste 1800 m,
  •  Județul Caraş-Severin , zona de munte de peste 1800 m,
    Județul Hunedoara , zona de munte de peste 1800 m.

Vezi și: Ninsori, lapoviţă şi polei! Vremea o ia razna din nou, anunţ de ultimă oră de la ANM

local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m:

  • Județul Maramureş
  • Județul Cluj
  • Județul Bistriţa-Năsăud

Prognoza meteo emisă de ANM, pentru următoarele două săptămâni

În aceași ordine de idei, din prognoza meteo emisă de ANM, inclusiv cea pentru următoarele două săptămâni, aflăm când se încălzeşte. Conform datelor, în Bana și Crișana, valorile termice vor resimți o creștere în termometre, începând de luni, 5 februarie, fiind preconizate valori într 14 și 15 grade, iar pentru 7-11 februarie, ANM anunță posibile precipitații.

Vezi datele: Prognoza meteo până pe 4 martie 2024. Surprize mari de la vreme, trebuie să ne pregătim

În zona de centru, est și nord a țării, în Transilvania și Maramureș, ANM precizează care sunt valorile termice pentru următoarele zile, specificând că, începând de mâine, se vor înregistra între8 și 10 grade, dar și că „Se vor semnala precipitații posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 6 – 11 februarie.”

În Moldova și în Dobrogea, zone afectte de furtunile din decembrie, ANM spune că se va încălzi, deși noaptea media va fi undeva între -6 și -4 grade. Conform datelor, „în perioada 3 – 7 februarie preponderente vor fi temperaturile pozitive (minime de 2…4 grade), iar spre finalul intervalului acestea se vor situa în jurul valorii de 0 grade.”

Află aici: Furtuna Ignunn va face prăpăd în Europa. Meteorologii sunt în alertă

Zona de sud și sud-est a teritoriului va resimți schimbări termice, astfel că vom avea parte de valori ceva mai ridicate, între 12 și 15 grade, iar din punctul de vedere al precipitațiilor, ANM fce precizarea că „posibile precipitații slabe cu o probabilitate în creștere și după 8 februarie.”

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Oana Zăvoranu a luat foc. Scoasă din minți de proces
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Se CONFISCĂ banii românilor. Anunț final la Guvern: Vrei să te judeci, plătești dublu
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VOUCHERE de 500 de lei de la stat. Cum pot fi ridicați BANII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro