Prognoza meteo. Până când va ține valul de aer cald. ANM anunță când va veni cu adevărat iarna

Prognoza meteo. Până când va ține valul de aer cald. ANM anunță când va veni cu adevărat iarna
Prognoza meteo. Anunț ANM. Până când va ține valul de aer cald

Prognoza meteo pentru ultima lună de toamnă. Specialiștii ANM au informat până când va ține valul de aer cald și când va veni cu adevărat iarna.

Prognoza meteo. Până când va ține valul de ar cald?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru intervalul 04 – 17 noiembrie 2019. Vremea își va urma cursul firesc, temperaturile revenind, treptat, la normalul perioadei, după ce zilele calde ne-au dat peste cap complet. Temperaturile vor începe să scadă din data de 13 noiembrie.

Prognoza meteo. Până când va ține valul de aer cald. ANM anunță când va veni cu adevărat iarna
Meteorologii au anunțat când va veni iarna 

Directorul Meteorologie Operațională din cadrul ANM a informat că este posibil ca luna noiembrie să se termine cum a început, cu temperaturi ușor peste normalul perioadei. Cât despre iarnă, ea va veni, ca și în anii trecuți, din ianuarie încolo.

ANM anunță când va veni cu adevărat iarna

„O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca și în anii trecuți, din ianuarie încolo. Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează ar arăta, pentru partea central-sudică, influența Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitații și temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar și posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei”, a spus meteorologul.

Prognoza 11.11. 2019 – 25.11. 2019

  • 11.11.2019 – 18.11.2019 – regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru intervalul menționat, în toate regiunile.
  • 18.11.2019 – 25.11.2019 – cantitățile de precipitații estimate de speciliștii de la ANM pentru această săptămână vor fi în general, în toată țara, apropiate de cele normale pentru acest interval. Mediile valorilor termice vor fi ușor, la nivelul întregului teritoriu, mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.