Prognoza meteo miercuri, 25 martie 2020. Unde ninge azi în România

Meteo 25 martie 2020. Unde ninge azi

Miercuri, prognoza meteo anunță că astăzi va ninge în nordul Olteniei, unde se vor mai depune 10-15 cm de zăpadă. În restul țării, vremea se va mai ameliora ca aspect, iar temperaturile vor crește ușor.

Prognoza meteo miercuri, 25 martie 2020

Vântul va sufla cu putere la munte și în Bărăgan și slab până la moderat în restul țării. Maximele termice vor urca până la prânz până spre 5-10 grade în Transilvania și Maramureș, 7-12 grade în Banat și Crișana, 2-7 grade în Oltenia și vestul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei și vor fi între 3-8 grade în nordul Moldovei.

La București, astăzi cerul va fi parțial noros pe timpul zilei, iar temperaturile se vor încadra între 7 și 4 grade C. Vântul va sufla în rafale de 51 km la oră.

ANM, avertizare meteorologică

ANM a emis o avertizare meteorologică până pe 26 martie, de cod portocaliu de vânt. Așadar, în zona montană, în nord-estul Munteniei și pe litoral, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…80 km/h. La munte zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea redusă. Vremea se va menține deosebit de rece până la ultima decadă a lunii martie.

Codul portocaliu de vânt cu intensificări susținute va afecta zona montană a județelor Caraș-Severein, Mehedinți, Hunedoara și Gorj. Aici vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 80…110 km/h, spulberând puternic zăpada.

Până miercuri dimineață, vremea se menține deosebit de rece. Va continua să ningă, astfel că crește posibilitatea ca stratul de zăpadă total depus să depășească 8…10 cm. Vântul își va menține intensificări de 50…65 km/h, viscolind ninsoarea. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Vremea la munte

Vremea la munte va fi rece, cerul va fi mult noros. Va ninge local în Carpații Meridionali și Occidentali și doar izolat în rest, va ninge, în general slab. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare de 50-70 km/h în majoritatea masivelor și de 70-90 km/h pe creste, viscolind ninsoarea și reducând vizibilitatea. Se va semnala ceață local, asociată și cu depuneri de chiciură pe creste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI