Prognoza meteo miercuri, 26 februarie 2020. Vreme deosebit de caldă

Prognoza meteo, azi, 26 februarie 2020

Vremea din 26 februrarie se anunță deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii februarie, îndeosebi în sudul, estul și centrul țării, unde valorile termice vor fi în creștere față de ziua de marți.

Prognoza meteo miecuri, 26 februarie 2020. Vreme deosebit de caldă

Astfel că, maximele se vor încadra între 10 și 20 de grade C. În regiunile intracarpatice, vor fi ploi pe arii extinse. Se anunță mai ales averse, iar izolat va fi și grindină. Local, se vor semnala și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în Banat și în vestul Transilvaniei. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși depăşi 15…25 l/mp. În restul teritoriului, dar mai ales seara, sunt anunțate ploi în general slabe pe spaţii mici în Oltenia şi nordul Moldovei.

ANM anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și nord-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și local în nordul țării. În regiunile sudice și sud-estice cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, iar în cele
nord-estice apropiate de cele normale ale perioadei.

 

Vremea București, 26 februarie 2020

În Capitală, vremea se anunță deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii februarie, cu valori termice mai ridicate față de ziua anterioară. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, cu valori de 12…13 grade peste media multianuală a datei. Temperaturile se vor încadra între 17 și 5 grade C.

Prognoza meteo la munte, 26 februarie 2020

La munte, vor fi înnorări care se vor accentua treptat şi temporar și se vor semnala precipitaţii – ziua sub formă de ploaie şi lapoviţă sau măzăriche şi doar la altitudini de peste 1700m va ninge. Pe parcursul nopţii vor predomina treptat ninsorile, mai consistente în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Orientalilor. Vântul va avea intensificări îndeosebi în zona înaltă. Rafalele vo depăși 80…90 km/h, iar noaptea se anunță viscol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI