Prognoza meteo, luni, 25 noiembrie. Cum va fi vremea în țară

Prognoza meteo, luni, 25 noiembrie. Cum va fi vremea în țară
Prognoza meteo pentru luni, 25 noiembrie, indicată de către Administrația Națională de Meteorologie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță o nouă prognoză. Iată ce spun meteorologii despre starea vremii din țară! Ultima săptămână a toamnei va fi cu mult mai blândă decât săptămâna trecută.

Prognoza meteo pentru luni, 25 noiembrie

Conform prognozei ANM, în ultima săptămână din toamnă se vor înregistra temperaturi mai blânde decât săptămânile trecute, unde mercurul din termometre a scăzut dramatic, din cauza valului de aer polar care a cuprins România. Din păcate, nu scăpăm de ploi, astfel că sunt anunțate precipitații excedentare în intervalul 25 noiembrie-2 decembrie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, iar regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice. Frigul se va instala începând cu perioada dintre 16-23 decembrie, moment în care mediile valorilor termice se vor situa aproape de cele normale pentru perioada de dinainte de Crăciun. Cantitățile de precipitații estimate pentru intervalul precizat anterior vor fi în general apropiate de cele normale intervalului.

Vremea în București pentru luni, 25 noiembrie

Maxima zilei de lui, 25 noiembrie, este de 11 grade Celsius, alături de un cer predominant noros. Vânturi vin din zona de est a teritoriului României cu 15 km/h și cu rafale de 20 de km/h. Minima serii va fi de doar 6 grade Celsius, alături de un cer predominos noros. Vânturi vin din zona de est-nord-est a teritoriului României cu 15 km/h și cu rafale de 20 de km/h.

Prognoza meteo pentru București
Prognoza meteo pentru București

Anunțul ANM pentru toată țara

Vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative. În Carpații Meridionali și Orientali precum și în zonele submontane aferente vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei. În Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificări în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde la altitudini de peste 1500 m vitezele la rafală vor fi de 70…90 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, unde pe arii restrânse vor fi viteze de 55…65 km/h
Asministrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI