Prognoza meteo, luni 15 decembrie. La ce fenomen se așteaptă meteorologii, pentru întreaga țară

Autor: Madalina Moraru - 08:21, 16 dec. 2019

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în această luni, iar în întreaga țară vor fi semnalate fenomene neobișnuite pentru perioada în curs. Mijlocul lunii va fi marcat de astfel de condiții meteo și pentru data de 16 decembrie 2019 au fost anunțate și valorile afișate de termometre. Pe teritoriul întregii țări, dar și în Capitală, locuitorii vor resimți încă de luni influența schimbărilor de temperatură.

Prognoza meteo, luni 15 decembrie. La ce fenomen se așteaptă meteorologii, pentru întreaga țară

Prognoza meteo, luni 15 decembrie. La ce fenomen se așteaptă meteorologii, pentru întreaga țară
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în această luni, pe 16 decembrie, în întreaga țară

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că astăzi vremea va fi una în general caldă și frumoasă, cu temperaturi maxime ce le depășesc pe cele normale pentru această perioadă din an. Cei de la ANM au emis o nouă prognoză pentru data de astăzi și ne putem aștepta la maxime cu mult mai ridicate față de săptămâna trecută. De asemenea, acest fenomen de încălzire bruscă se va semnala pe teritoriul întregii țării, dar și în București.

Vântul va sufla slab spre moderat în general și cerul va fi unul variabil, cu posibile șanse slabe de ploaie, însă izolat, mai ales în zonele de multe. Mai mult, temperaturile maxime se vor încadra pe 16 decembrie între 9 și 16 grade Celsius, iar în regiuni precum nordul Moldovei sai în Transilvania, cerul se va păstra unul noros. Specialiștii în meteorologie au mai anunțat și că sunt așteptate precipitații pentru acele zone, existând și șanse slabe de ceață, în depresiuni.

La fel, temperaturile vor fi de -6 grade Celsius, în depresiunile intramontane, dar și de 9-10 grade Celsius pentru Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea va exista izolat ceață, dar se va risipi mai repede față de fenomenul înregistrat cu câteva zile în urmă, în zona Moldovei, când în mai multe regiuni a fost emis un avertisment de cod galben în acest sens. Încălzirea bruscă de temperatură semnalată începând cu astăzi este similară mai mult celor din zilele de toamnă, iar masa de aer cald ce va ajunge și în țara noastra provine din nordul Africii și va traversa România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI