Vremea face prăpăd! ANM a emis cod portocaliu. Ce fenomene sunt anunțate, azi, în țară

Vremea face prăpăd! ANM a emis cod portocaliu. Ce fenomene sunt anunțate, azi, în țară
Prognoza meteo, joi, 4 februarie 2021. ANM a emis cod galben. Ce urmează să se întâmple cu vremea în aceste zone

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt, valabil pentru ziua de joi, 4 februarie. Ce arată prognoza meteo, care sunt zonele vizate și cum va fi vremea în țară?

ANM: Cod portocaliu de vânt

Update joi, 4 februarie, ora 11.40. În Carpații Orientali, se anunță cod portocaliu de vânt între orele 12.00 și 21.00 în decursul zilei de joi, 4 februarie. La peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 120 -130 km/h. Zăpada va viscoli, acest lucru va cauza scăderea drastică a vizibilității, scriu cei de la meteoromania.ro.

ANM anunță un cod galben de vânt, care va intra în vigoare în data de 4 februarie, începând cu ora 06:00 și care va fi valabil pâna la ora 09:00.

Ziua de joi, 4 februarie 2021, aduce vreme schimbătoare la nivelul întregii țări. Dacă în anumite zone cerul va fi parțial înnorat și din când în când se va arăta și soarele, în alte regiuni vremea va fi închisă și mohorâtă și vor aparea șanse de ploaie.

Din punct de vedere termic, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi ridicate în cursul zilei de joi, astfel că în București, maxima din timpul zilei poate urca până la 12 grade. Această valoare este peste limita normală a acestei perioade.

Zona Transilvaniei este vizată de codul meteo galben de vânt, care va intra în vigoare de la ora 06:00 dimineața și va fi valabil pe parcursul întregii zile de joi, pâna la ora 09:00. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h.

Vântul va avea intensificări la munte

În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali. Rafalele de vânt vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Conform prognozei meteo, intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h se vor semnala local și în restul teritoriului. În noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va mai prezenta intensificări în zonele montane și în nord-estul țării, conform ANM.

Pentru aceasta perioadă meteorologii susțin că vremea este anormal de caldă. În mod normal, în această perioada a anului temperaturile coboară mult sub pragul înghețului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI