Prognoza meteo joi, 21 mai 2020. Vreme instabilă, vânt și ploi

Prognoza meteo joi, 21 mai 2020. Vreme instabilă, vânt și ploi

Astăzi, temoeraturile continuă să scadă, iar vremea devine rece pentru această perioadă. Ploile vor continua și la munte, acolo unde se mai pot strânge cantități însemnate de apă. În rest, vremea va fi una bună, iar vântul se va intensifica în zonele montane, în sud-estul și nord-vestul țării.

Prognoza meteo 21 mai 2020: ANM, informare meteo de vreme rea

ANM a emis o informare meteorologică de instablitate atmosferică, valabilă până la ora 23.00. În intervalul menționat, în sudul, centrul și estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade în care instabilitatea va fi accentuată. Această instabilitate se va manifesta prin averse și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va fi grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

ANM, avertizare nowcasting

ANM a emis o avertizare nowcasting, valabilă până astăzi la ora 9.00, pentru județul Constanta, zona de litoral, și județul Tulcea. Se vor semnala intensificări ale vântului, local și temporar, cu rafale în general de 55 – 65 km/h
De asemenea, joi, precipitațiile se vor restrânge către sudul țării, ca urmare a scăderii temperaturilor, semnalându-se mai ales ploi stratiforme, iar izolat se vor mai strânge până la 15-20 de mm de apă în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat în vest și slab, cel mult până la moderat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 18 grade în Transilvania și Maramureș. cu valori ușor mai ridicate, de până la 20 de grade C, care sunt așteptate în sud-vestul Transilvaniei, 18-23 de grade în Banat și Crișana și 13-18 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Azi în București vor fi ploi ușoare, iar temperatura maximă va fi de 17°C, în timp ce cea minimă va coborî 12°C. Pe timpul nopții cerul va fi complet acoperit. Vântul va sufla cu 17 km/h dinspre NE, în rafale de 43 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI