Măști gratuite oferite de Primăria Municipiului București. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Câți bucureșteni s-au înscris până acum ca voluntari pentru teste COVID-19. Anunțul făcut de Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat ieri oferirea de măști gratuite pentru pensionari și persoanele cu dizabilități.

Anunțul Gabrielei Firea a fost publicat pe Facebook

În urmă cu câteva ore, primarul Capitalei a dat vestea așteptată de multe persoane, în special de vârsnici, care nu își permit achiziționarea măștilor din cauza prețurilor mari din farmacii. Astfel, PMB vine în ajutorul acestor persoane defavorizate, oferindu-le echipamente de protecție gratuite.

În datele oferite de Gabriela Firea se regăsesc site-urile prin care se pot solicita aceste măști. Pentru că mulți vârstnici nu au acces la internet, persoanele care îi pot ajuta pe aceștia sunt rugate să intervină cu un mic ajutor.

Primăria Capitalei prin Direcția de Asistență Socială și Centrul pentru Seniori va distribui gratuit măști de protecție pentru pensionarii și persoanele cu dizabilități care nu au posibilități să și le achiziționeze.

Pentru estimarea corectă a numărului de măști necesare lunar, vă rugăm să ne contactați la registratura@dgas.ro (pentru persoane cu dizabilități) și mastiseniori@cs-mb.ro (pentru pensionari).

Persoanele care nu au acces la mijloacele electronice sunt rugate să apeleze la sprijinnul familiei, prietenilor, vecinilor sau voluntarilor pentru a ne trimite pe e-mail necesarul lor estimat de măști”, se arată în mesaj.

Gabriela Firea a explodat. Ce se întâmplă cu românii plecați să muncească în Germania

Gabriela Firea a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj plin de indignare referitor la tratamentul pe care românii îl suportă la muncă în Germania. Primarul Capitalei trage un semnal de alarmă față de Guvernul României care a rămas indiferent la modul în care cetățenii țării noastre sunt batjocoriți de străini.

Români umiliți! Autoritățile naționale tac! Oamenii sunt exploatați ca pe alte timpuri istorice, pe care le credeam apuse: 10 ore pe zi pentru puțin peste 300 de euro. Uneori și mai puțin. Mâncare execrabilă! Cazați în condiții improprii, fără a se respecta o brumă de intimitate și distanță fizică obligatorie în pandemie.

În țară, niciun sprijin, nicio indignare! Ce să se mai întâmple cu românii plecați la munci agricole în străinătate, pentru a reacționa?Câte dovezi de rele tratamente mai sunt așteptate? Pare că s-a pierdut orice urmă de demnitate din partea oficialilor noștri.

S-a dus în plimbare și ministrul Muncii pe acolo… la o lună de când presa relatează despre condițiile inumane de muncă ale românilor. O lună de groază care nu a preocupat niciun factor de decizie din țară, cu atribuții în a solicita respect pentru conaționalii noștri”, scrie Firea pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI