Prognoza meteo joi, 2 aprilie 2020. Condiții meteo ANM

Prognoza meteo ANM pentru 2 aprilie

Specialiștii annță prognoza meteo pentru azi, 2 aprilie. Iată ce indică meteorolgoii și care vor fi maximele pentru azi: Avertizarea specialiștilor.

Prognoza meteo pentru 2 aprilie 2020

Specialiștii de la Administrația Națonală de Meteorologie au emis o nouă prognoză meteo. Se pare că vremea va fi frumoasă azi. Valorile termice vor crește în cea mai mare parte a țării, dar noaptea rămâne încă foarte rece. Maximele se vor încadrea între 7 și 14 grade Celsius, iar minimele între -7 și 4 grade Celsius. Cel mai frig se va înregistra în zona de est a Transilvaniei cu -10 grade Celsiu. Maximul gradelor de azi, pentru București, este de 12 grade Celsius, alături de o vreme mai caldă. Vânturi vin din zona de est-nord-est a României cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Minima serii este de -2 grade Celsius, alătuiri de un cer senin. Vânturi vin din sud-est cu 6 km /h și cu rafale de 9 km/h.

„Coronavirusul este înconjurat de un strat lipidic, cu alte cuvinte, de un strat de grăsime”. Stratul nu este foarte rezistent la căldură, de unde rezultă că virusul se descompune rapid atunci când temperaturile cresc. „Alte virusuri, cum ar fi norovirusul, sunt mai stabile, deoarece constau în principal din proteine și material genetic”, a mai spus specialistul.

Prognoza pentru azi, 2 aprilie, indicată de către Administrația Națională de Meteorologie
Prognoza pentru azi, 2 aprilie, indicată de către Administrația Națională de Meteorologie

Anunțul meteorologilor

„Temperatura maximă absolută a lunii martie în România este 32,8ºC, consemnată la Odobeşti, în 30 martie 1952. De altfel, sfârşitul lunii martie 1952 a fost foarte cald, în aceeaşi zi de 30 martie, înregistrându-se maxime absolute pe ţară de peste 25,0ºC (31,2ºC la Medgidia; 30,6ºC la Sibiu; 30,5ºC la Griviţa; 30,4ºC la Constanţa; 30,1ºC la Cernavodă; 29,9ºC la Focşani şi Boiţa). La Bucureşti, maxima absolută este de 29,0ºC, înregistrată la staţia meteorologică BucureştiBăneasa, în data de 30 martie 1947. În aceeaşi zi, la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret s-au înregistrat 28,8ºC”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI