Prognoza meteo, duminică, 29 decembrie. În ce zone sunt așteptate ninsori. ANM tocmai a făcut anunțul

Prognoza meteo, duminică, 29 decembrie. În ce zone sunt așteptate ninsori. ANM tocmai a făcut anunțul
ANM a emis prognoza meteo pentru azi, 29 decembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru azi, 29 decembrie. Potrivit acestora vremea se răcește semnificativ iar ninsorile își fac apariția în mare parte a țării. De asemenea, ANM a emis și un cod cod galben de ninsori. Iată care sunt zonele afectate.

Prognoza meteo, duminică, 29 decembrie. În ce zone sunt așteptate ninsori

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori care intră în vigoare de azi, 29 decembrie, ora 20:00 și este valabil pentru zona Carpaților Merdionali și de Curbură, acolo unde sunt așteptate ninsori însemnate cantitativ și viscol. De asemenea, și în Moldova va ninge temporar, dar însemnat cantitativ, astfel se va depune un strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.  

Meteo, 29 decembrie
Prognoza meteo, duminică, 29 decembrie

Precipitațiile sub formă de ninsoare, dar și intensificări ale vântului sunt prognozate și pentru Transilvania, sudul Moldovei, Muntenia și vestul Dobrogea. Avertismentul intră în vigoare de azi, 29 decembrie, ora 22:00, potrivit ANM. În intervalul menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…50 km/h și de peste 60…70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică și în sud-est.

Valorile termice vor fi cuprinse astăzi între -4 și 6 grade Celsius, iar meteorologii anunță că zilele viitoare ne vor aștepta temperaturi și mai scăzute.

„Duminică şi chiar luni, temperaturile vor continua să scadă, astfel încât în jumătatea de nord a teritoriului vom vorbi, în general, de temperaturi maxime uşor negative, minus două – zero grade, iar în jumătatea sudică temperaturile ce vor situa în jurul celor caracteristice acestei date, 2, 3, cel mult 4 grade”, a declarat meteorologul Alina Șerban.

Cum va fi vremea în Capitală

În București vremea se va răci semnificativ și își va face apariția și ninsoarea. Temperaturile vor fi în scădere, astfel că se va înregistra și un grad Celsius. Minimele vor fi cuprinse între -2 și 0 grade Celsius. Vânturi vin din zona de nord-est a teritoriului României cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h.

Cum va fi vremea la munte

În zonele montane va ninge în următoarele zile iar vântul va sufla cu până la 80 de km/h pe creste, spulberând zăpada. Astfel, în majoritatea masivelor se va depune un strat consistent de zăpadă. Riscul producerii unei avalanșe este moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -10 și -2 grade Celsius, iar cele maxime vor înregistra 16 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI