Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile: temperaturile scad cu 7-8 grade. De când se schimbă tot

Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile temperaturile scad cu 7-8 grade. De când se schimbă tot

Vremea se va schimba radical. Temperaturi scad și lovesc furtunile. Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meterorologie (ANM), maximele vor coborî chiar şi cu 7-8 grade, ajungând la 28…29 grade Celsius. Mai multe detalii, în continuare.

Progmoză meteo: Se schimbă radical vremea

Meteorologii anunță vreme deosebit de caldă săptămâna aceasta, în majoritatea zonelor României. Însă, începând din data de 16 august, condițiile meteo se schimbă radical. Este așteptată o scădere a temperaturilor cu 7…8 grade Celsius, maximele atingând 28…29 de grade, conform prognozei ANM, valabilă până pe 23 august.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor rămâne ridicată, cu excepţia Moldovei, Dobrogei şi Munteniei.

Astăzi, căldura persista în zonele joase. Locuitorii din vestul țării vor avea parte de zăpușeală, iar în Lunca Dunării se vor înregistra 35 de grade. Spre seară, la munte prin centru şi prin sud-vest își vor face apariția ploile rapide și zgomotoase.

În Dobrogea şi Bărăgan va fi foarte cald şi marți, în special în Bărăgan, unde maximele se apropie de pragul caniculei. Atmosfera caldă se va menține și în Dobrogea, însă cu temperaturi ceva mai mici: 30…32 de grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, după-amiaza va fi călduroasă. Norii se înmulţesc din când în când, dar nu vor aduce ploi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, căldura nu va mai fi insuportabilă ca în sudul țării – temperaturile vor depăși rar 30 de grade, iar la Suceava atmosferă va fi chiar plăcută, cu doar 27 de grade în termometre. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş temperaturile se mențin ridicate, norii vor mai brăzda cerul, iar maximele se vor opri pe la 31 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în Capitală

Astăzi, bucureștenii au parte de o amiază călduroasă, cu un pic de vânt şi 33 de grade la umbră. Mâine, 12 august, va fi încă o zi însorită, cu vânt activ şi temperaturi foarte ridicate, dar puțin mai scăzute decât azi. După prânz se vor înregistra în jur de 33 de grade.

Câldură mare în București va fi și miercuri, când temperaturile vor ajunge la 34 de grade Celsius, la umbră. În apropierea serii vor fi condiții de averse.

Joi rămânem cu atmosfera călduroasă și fără șanse de ploaie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI