Avertizare meteo de caniculă. 37 de grade Celsius în România. Zonele cele mai afectate

Prognoza ANM pentru vineri, 7 august 2020. Vreme călduroasă pentru weekend

Ne așteaptă trei zile caniculare, cu temperaturi de până la 37 de grade Celsius, potrivit unei informări meteo emise, astăzi, de meteorologi. Care sunt zonele cele mai afectate, aflați în paragrafele de mai jos.

Averisment ANM: Vin trei zile caniculare

Meteorologii anunță trei zile de caniculă, începând de astăzi și până sâmbătă, în sudul și estul țării. Potrivit unei informări meteo emise în urmă cu foarte puțin timp, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34…37 de grade Celsius.

Astfel, în perioada 6 – 8 august, vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40 – 50 km/h, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Moldova şi Oltenia.

ANM avertizează că temperaturile vor fi mai greu de suportat îndeosebi vineri și sâmbătă.

„În ultimele 24 de ore, vremea a fost călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în sudul extrem, cu totul izolat, a devenit caniculară. În regiunile vestice și sud-vestice, precum și în zonele montane aferente, din a doua parte a zilei, treptat, instabilitatea atmosferică s-a accentuat și s-a manifestat prin înnorări și pe arii restrânse averse, care au avut și caracter torențial și descărcări electrice. În celelalte regiuni, cerul a fost variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și, din nou, noaptea. Vântul a suflat slab și moderat, local și temporar, cu intensificări în vestul și estul teritoriului, dar de scurtă durată și în timpul ploilor“, transmit specialiștii.

Cum va fi vremea în Capitală?

Nici locuitorii Capitalei nu scapă de zile toride. Astfel, și în București vremea va fi caniculară, în deosebi în orele amiezilor, iar vineri și sâmbătă indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Maximele vor jongla între 35 și 37 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 21 de grade.

Pe parcursul zilei de astăzi cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în orele amiezilor și al serilor, când la rafală se vor atinge viteze, în general de 45 – 50 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI