Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Temperaturile surprind cu câteva grade în plus față de normalul perioadei, în timp ce în zona de munte iarna și-a intrat bine în drepturi. Care sunt maximele și minimele pentru ziua de azi, 7 decembrie?
Vremea este mai caldă decât normalul perioadei în care ne aflăm. De asemenea, și temperatura aerului se va situa cu mult peste cele specifice datei în zona de sud-vest a țării și în Dealurile Subcarpatice. Duminica este posibil ca ele să devină preponderent pozitive. Cerul va prezenta înnorări în majoritatea zonelor, persistente în regiunile intracarpatice, iar noapte este cuprinsă de nori și lapoviță. În celelalte regiuni ale țării se înregistrează precipitații slabe sub formă de ploaie. Maximele sunt încadrate între 4 și 12 grade Celsius, alături de nebulozitate statiformă sau ceață, mai ales în centrul României. Minimele sunt cuprinse între -2 și 6 grade Celsius. Conform ANM, avertizarea pentru azi indică un cod galben și este valabil între orele 07:00 – 12:00.
„Valabil de la : 07-12-2019 ora 12:00 până la : 07-12-2019 ora 15:00 În zona : Județul Bacău: zona joasă;
Județul Botoşani;
Județul Galaţi;
Județul Vrancea: zona joasă;
Județul Vaslui;
Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m
Fenomene asociate : chiciură ”
Administrația Națională de Meteorologi
Maxima de azi, 7 decembrie, în București, este de 4 grade Celsius, alături de un cer predominant noros. Vânturi vin din partea de vest-sud-vest cu 7 km/h și cu rafale de 15 km/h. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, minima este de -3 grade Celsius, alături de un cer senin spre parțial noros. Vânturi vin din zona de vest a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h.
”Per total, avem un glob care se încălzeşte. Până la jumătatea lunii decembrie nu pare să avem o trecere foarte bruscă spre iarnă, sunt temperaturi peste normalul perioadei. Din decembrie, a doua parte ar putea avea manifestări obişnuite iernii, sunt foarte importante aceste prognoze pe intervale mai scurte, şi cele nowcasting, cu anticipare imediată. E foarte posibil să avem fenomene extreme”
Roxana Bojariu, climatolog