Prognoza meteo ANM pentru azi, 11 iunie. Vreme instabilă în toată țara

Prognoza meteo ANM pentru azi, 11 iunie. Vreme instabilă în toată țara
Prognoza meteo pentru joi, 11 iunie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Cum va fi vremea în ziua de joi, 11 iunie? Se anunță instabilitate și fenomene extreme spre seară.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 11 iunie

Meteorlogii anunță că în cursul zilei de joi va fi în general vreme instabilă. Ploile își fac apariția în aproape toate zonele de pe teritoriul României, iar maximele se situează în jurul celor normale perioadei în care ne aflăm. De asemenea, vom avea parte și de descărcări electrice și intensificări ale vântului care vor avea aspect de vijelie. Izolat va cădea grindină, iar aversele vor avea în special caracter torențial, așa că se vor acumula cantități de apă însemnate. Maximele se vor încadrea între 20 și 29 de grade Celsius, iar minimele între 12 și 19 grade Celsius. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică în cursul zilei de miercuri, care este valabilă până joi dimineața. 32 de județe sunt vizate.

„Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 10:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Zone afectate: conform textului și hărții; În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.”
Administrația Națională de Meteorologie

Prognoza meteo pentru joi, 11 iunie
Prognoza meteo pentru joi, 11 iunie

Vremea în București

Maxima zilei de 11 iunie este de 26 de grade Celsius, alături de câteva furtuni puternice. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h. Minima serii pentru Capitală este de 16 grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vâturi vin din zona de vest-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 20 de km/h.