Meteo în România. Cum va fi vremea marți, 9 iunie 2020. Prognoza meteo i-a luat pe mulți prin surpindere

Meteo în România. Cum va fi vremea marți, 9 iunie 2020. Prognoza meteo i-a luat pe mulți prin surpindere
Meteo în România. Cum va fi vremea marți, 9 iunie 2020

Meteorilogii vin cu vești ce îi iau prin surprindere pe bucureșteni întrucât vor urma trei zile cu temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, în contextul în care, începând de mâine, 9 iunie, intră în vigoare o avertizare de vreme rea pentru restul țării. Mai multe detalii, în paragrafele următoare.

Cum va fi vremea în Capitală

În vreme ce pe mulți dintre cetățenii României îi așteaptă câteva zile de instabilitate atmosferică, ploi, grindină, și vijelie, bucureștenii se vor bucura, începând de astăzi, de trei zile de vreme caldă, cu temperaturi de până la 30 de grade.

Potrivit ultimei prognoze a ANM, în intervalul luni – miercuri temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în seara zilei de marţi, 9 iunie, când posibilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va crește.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 28…30 de grade Celsius, în timp ce minime vor fi de 16…17 grade.

Vremea în restul țării. Se schimbă placa

Meteorologii au emis emis, luni, o informare de instabilitate atmosferică accentuată, care intră în vigoare de mâine, 9 iunie, începând cu ora 06:00. Sunt așteptate averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Zonele vizate de avertizarea meteorologică de vreme rea sunt următoarele: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Covasna, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

„Ploile vor avea şi caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp“, potrivit informațiilor oferite de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astăzi, maxima termică va fi de 32 de grade Celsius, în timp ce la noaptea se vor înregistra în jur de 17 grade.