Prognoza meteo ANM, miercuri, 14 august: scădere bruscă a temperaturilor, ploi și vijelii

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 14 august

ANM a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 14 august. Specialiștii meteo au anunțat o scădere bruscă a temperaturilor, ploi și vijelii. Sunt așteptate cantități de apă însemnate. Iată maximele și minimele zilei de miercuri, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea în toată țara

În Muntenia, în cursul zilei de 14 august, vremea va fi caniculară, media temperaturilor situându-se în jurul valorii de 36 de grade Celsius. În Oltenia, maximele ating 36 de grade Celsius, mai apoi se răcește brusc. Maximele în Banat vor fi de 37 de grade Celsius, mai apoi va interveni o răcire bruscă, iar regimul termic va intra într-un proces semnficativ de răcire, conform sezonului ce urmează. Pentru Crișana se anunță temperaturi de 37 de grade Celsius, de asemenea urmând o răcire.

În Transilvania se indică tot temperaturi caniculare pentru ziua de 13 august. Maramureșul are parte de maxima de 35 de grade Celsius pe parcursul zilei, urmând ca de pe data de 17 august vremea să se răcească. La munte, meteorologii mai anunță că maximele vor scădea în jurul a 26 de grade Celsius, iar de pe data de 16 august se va ajunge chiar și la 16 grade Celsius. Vremea va continua să se răcească, urmând ca media, până pe data de 20 august, să ajungă la 8-9 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 14 august
Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 14 august

Vremea în București

Miercuri
Ziua de miercuri are maximele de 32 de grade Celsius în București, alături de un cer cu mult soare. Vântrui vin din zona de est a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Noaptea sunt indicate minimele de 19 grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.

Joi
Maximele din cursul zilei de joi vor fi de 29 de grade Celsius, alături de un cer cu nori și soare. Vânturi vin din zona de sud-est a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h. Minimele nopții sunt de 15 grade Celsius, alături de o furtună în unele zone. Vânturi vin din zona de est cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Vineri
Maxima zilei de vineri arată 26 de grade Celsius, alături de posibil o aversă sau o furtună. Vânturi vin din partea de est cu 11 km/h și cu rafale de 15 km/h, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Noaptea aduce minima de doar 14 grade Celsius, alături de un cer parțial spre predominant noros. Vânturi vin din zona de est-nord-est a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI