Cod galben ANM de caniculă. Vremea se schimbă brusc! La ce trebuie să fie atenți românii

Cod galben de caniculă! Vremea se va schimba brusc

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță faptul că nu ne va părăsi prea curând canicula. Care este avertizarea primită de români și de ce trebuie aceștia să se ferească? Iată prognoza meteo pentru toată țara și pentru bucurești!

Cod galben ANM de caniculă

Vremea în toată țara

Meteorologii au emis, în cursul zilei de marți, un cod galben de caniculă în aproape toată țara. Maximele se vor situa între 34 și 37 de grade Celsius. De asemenea, meteorologii au anunțat că vor veni și ploi, după temperaturile extreme. Se indică instabilitate atmosferică și averse puternice începând din ziua de miercuri. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în cursul zilei de marți, canicula va persista pe ariile extinse în zonele de: câmpie și podiș.

Disconfortul termic va fi în continuare accentuat în zonele specificate, iar indicele de umezeală depășește pragul critic de 80 de unități. Minimele nopții sunt de cel puțin 20 de grade Celsius.  Din cursul zilei de miercuri, este anunțată o instabilitate atmosferică de la orele 09:00, până în ziua de vineri, la orele 09:00. Conform ANM, vor fi intervale de timp care vor cuprinde și: intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

Cod galben de caniculă
Cod galben de caniculă

Vremea în București

Marți

Maxima zilei de marți, 13 august, este de 34 de grade Celsius, alături de un cer cu mult soare. Vânturi vin din partea de est cu 7 km/h și cu rafale de 15 km/h. Noaptea aduce minima de doar 17 grade Celsius, alături de un cer senin, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Vânturi vin din zona de est a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h.

Miercuri

Maxima zilei miercuri, 14 august, va fi de 32 de grade Celsius, alături de un cer cu mult soare. Vânturi vin din zona de est a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Noaptea vom avea minima de doar 19 grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din partea de est-nord-est cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI