Prognoza meteo ANM, vineri, 2 august. Cum va fi vremea în Capitală și în alte zone din țară. Temperaturi în creștere

de: Nechifor Ioana
01 08. 2019

ANM a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 2 august. Ploile se restrâng către centrul și vestul țării, iar temperaturile vor fi în creștere. Valoarea maximă va atinge 32 de grade, iar cea minimă se va situa la 12 grade.

Prognoza meteo ANM, vineri, 2 august 2019

Prognoza meteo Administrația Națională de Meteorologie (ANM) realizată de specialiști pentru ziua de 2 august arată că ploile se retrâng către centrul și vestul țării și, deși s-ar mai putea înregistra și în alte zone ale țării, vor fi doar locale și izolate. Față de ziua anterioară temperaturile încep să crească.

Așadar, ploile se vor manifesta în special în centrul, vestul şi nord-vestul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte. Local, precipitaţiile vor lua formă de averse şi descărcări electrice. Potrivit meteorologilor, în unele zone, izolat, cantităţile de apă vor avea peste 15 – 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul ţării, ploile se restrâng începând din 2 august. Va fi cer variabil şi precipitaţiile se vor înregistra izolat şi doar după-amiaza sau seara.

Temperaturile maxime ale zilei vor fi între 26 – 32 de grade Celsius, iar cele minime între 12 – 22 grade.

Vremea în București

În București, temperaturile sunt în creștere față de ziua anterioară. Valoarea maximă va atinge 31 de grade, iar cea minimă va ajunge la 19 grade. Cerul va fi parțial însorit, cu șanse slabe de ploaie în prima parte a zilei. La noapte, sunt așteptate averse. Vântul va sufla din nord vest cu o viteză 7 kilometri pe oră, iar indicele UV va fi 8.

Vremea în Constanța

Pe litoral, vremea va fi în general frumoasă. Temperaturile se vor încadra între 22 și 28 de grade Celsius, conform accuweather.com. Cerul va fi parțial predominant noros. Sunt așteptate averse și descărcări electrice. Vântul va bate din partea de sud cu o viteză de 15 kilometri pe oră, iar indicele UV va indica valorea 8.

Vremea în Brașov

În Brașov, vremea va fi ploioasă, fiind așteptate în unele zone montane, în special noaptea, cantități de precipitații, însoțite de descărcări electrice. Spre deosebire de ziua anterioară, temperaturile vor fi în creștere, cu o valoare maximă ce va atinge 26 de grade Celsius. Temperatura minimă va înregistra 14 grade. Vântul va bate din partea nord vest cu o viteză de 9 kilometri pe oră, iar indicele UV va fi 8.