Prognoza meteo ANM joi, 27 februarie 2020. Vremea se răcește considerabil

Prognoza meteo ANM pentru joi, 27 februarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță vremea pentru azi, 27 februarie. Care sunt maximele și minimele în toată țara? Vremea se va răci considerabil în toate județele.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 27 februarie

Specialiștii anunță că vremea se va răci considerabil în cursul zilei de joi. După câteva zile bune în care ne-am confruntat cu temperaturi cu mult mai calde decât normalul perioadei, maximele scad cu cel mult 10 grade Celsius în toate zonele. „Joi, 27 februarie, vremea se va răci semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi de 10 – 12 grade. Cerul va avea înnorări, mai accentuate din a doua parte a zilei când trecător va ploua.Vântul va avea temporar intensificări cu viteze, în general, între 45 şi 55 km/h”, arată ANM.

De asemenea, aceștia mai anunță și că va ploua pe suprafețe extinse în estul, sud-estul și centurl țării. Vor fi descărcări electrice și grindină, iar pe alocuri cantitățile de apă pot depăși 10-15l/mp. În zona de sud a Munteniei și Dobrogei maximele vor fi cuprinde între 1 grad Celsius și 14 grade Celsius în depresiuni. Mai mult decât atât, ANM emite a doua avertizare meteorologică de vânt. Primul cod galben intră în vigoare pe 26 februarie de la orele 14:00 și expiră pe data de 27 februarie, la orele 21:00.

Prognoza meteo pentru joi, 27 februarie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie
Prognoza meteo pentru joi, 27 februarie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie

Avertizările meteorologilor

„În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de 70…110 km/h. Din noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie) treptat vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și local va fi viscol. Notă: Ninsori, temporar viscolite, vor fi și pe parcursul zilei de vineri, 28 februarie și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (28/29 februarie).”
Administrația Națională de Meteorologie

 Vremea în București
Maxima zilei de 27 februarie, pentru București, este de 14 grade Celsius, alături de o ploaie scurtă. Vânturi vin din zona de vest a țării cu 15 km/h și cu rafale de 30 km/h. Minima indicată de către Administrația Națională de Meteorologie este de doar 1 grad Celsius, alături de un cer predominant noros. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI