Prognoza meteo ANM, joi, 20 februarie 2020. Meteorologii anunță ploi. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Prognoza meteo ANM pentru joi, 20 februarie. Ce indică meteorologii?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză! Specialiștii indică averse din abundență în unele zone ale țării. Care sunt maximele și minimele și ce județe sunt afectate de codul galben?

Prognoza meteo ANM pentru joi, 20 februarie

Specialiștii susțin că vom avea parte de o serie de fronturi atmosferice care vor duce în cele din urmă la precipitații mixte ce vor lovi în special vestul, centrul și nordul țării.
Cantitățile de apă vor fi moderate, iar la altitudini de peste 500 de metri sunt așteptate și ninsori. În zona de vest a teritoriului vom avea un cer variabil, iar maximele nu vor depăși 9 grade Celsius. Temperaturile nu vor fi mai sus de 10 grade Celsius nici în Iași, Bacău, Craiova și Galați.

Averse sunt prognozate și în județele specificate mai jos. În Sibiu și Brașov sunt așteptate temperaturi mai scăzute, în jurul a 4-5 grade Celsius, alături de ploi care se vor transforma în ninsori. Specialiștii mai indică și faptul că în ultima parte a lunii februarie temperaturile vor crește, iar media aerului se va situa peste cea specifică sezonului în care ne aflăm.  Avertizările de moment ale Administrației Naționale de Meteorologie indică un cod galben în zonele specificate mai jos. Acesta este valabil între orele 07:00 și 11:00 ale datei curente.

Prognoza meteo pentru joi, 20 februarie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie
Prognoza meteo pentru joi, 20 februarie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie

Vremea în București

Maxima pentru ziua de joi, 20 februarie, pentru București, este de 8 grade Celsius, alături de câteva averse. Vânturi vin din zona de nord-est a teritoriului României cu 11 km/h și cu rafale de 18 km/h. Minima de pe timpul nopții indică doar 2 grade Celsius, alături de câteva averse. Vânturi vin din zona de nord-nord-est cu 11 km/h și cu rafale de 18 km/h.

În zona: Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu;
Se vor semnala: local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m
Fenomene asociate : izolat depuneri de chiciură”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI